Dette er bilene du skal kjøre hvis du skal overvåke noen ...

... for her er det ingen som legger merke til deg

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Det finnes definitivt en del mennesker som kjøper bil – gjerne en de verken egentlig har råd til, bruk for, eller langt mindre klarer å kjøre (En del av superbil-kræsjvideoene her på Broom viser det siste med all tydelighet)

Disse menneskene har ett mål for øye – nemlig å bli sett og lagt merke til.

Ikke det at jeg har tenkt å gjøre det – men jeg har gått og tenkt litt på hvilken bil man bør velge om man skal overvåke noen, rane en bank – eller av en eller annen grunn absolutt IKKE vil bli lagt merke til.

Sort Audi?

Nå vet jeg jo at i enkelte miljøer er sort Audi stasjonsvogn med litt skikkelig motor et populært valg. Men er det egentlig det beste alternativet? Jeg tror ikke det ...

Grunn: Plutselig så er det en 19-åring med våte drømmer om nettopp en slik bil som legger merke til den – og tenker: "Dæven der er det jaggu en RS6 – jeg tar registreringsnummeret – ringer eieren opp og hører om han skal selge den" ... Altså – ikke anonym nok.

Les også: Topp 10- Politibiler du IKKE kjører fra.


Mine forslag

Etter en god del våkenetter med disse tankene svirrende i et ellers tomt hode har jeg kommet fram til følgende liste:

1. Opel Astra stasjonsvogn av første generasjon. Helst med litt rust på hjulbuene bak (du skal forresten lete lenge etter et eksemplar som ikke har det), svarte, rustne stålfelger og hvor pyntelisten nederst på bakluken har falt av. 2-literen av denne går ganske bra også, men pass for all del på at registerreima er fersk – litt kjipt om denne ryker midt i en heftig biljakt.

2. Mitsubishi Carisma – helst i ”flaskegrønn-metallic” og gjerne med den lille teite bakspoileren som folk betalte tusenvis av kroner for – da de feilaktig trodde at denne kunne pynte opp en av bilhistoriens kjedeligste biler. Stygge hjulkapsler i hardplast fra Biltema hører også med her.

3. VW Golf III femdørs GL eller CL i vinrød, matt metallichvor klarlakken flasser litt av hist og pist. Denne kan også ha de ultra-kjipe fem-ekers Fondmetall lettmetallfelgene – 13 tommere – så klart, med masse bremsestøv. Et lite diskret hull i bakre eksospotta hører også med her – men det må ikke lage for mye lyd. Bilen kan være litt sigen bak og ikke være vasket de siste to månedene.

Bruktbil: Her får du full oversikt:

Hva mener du?

Hva mener Broom-leserne om disse valgene? Hadde vært kult å høre deres mening og ev. andre gode forslag som jeg burde hatt med på listen.

Skriv inn i kommentarfeltet under: