Dette er bilen flest kjøpte i oktober

Full fart i bilsalget. Her er vinnerne – og taperne.

VW Golf leder suverent på salgsstatistikken for nye biler, her i en litt heftigere utgave enn de fleste nordmenn kjøper.
VW Golf leder suverent på salgsstatistikken for nye biler, her i en litt heftigere utgave enn de fleste nordmenn kjøper.

Nybilsalget i Norge er fortsatt meget bra. I oktober ble det registrert 11.543 personbiler. Det er en økning på 8,1 prosent i forhold til oktober 2010.

Ser vi på oktober de ti siste årene, er årets tall 22,8 prosent høyere enn gjennomsnittet.

Kjører fra

Månedens suverene vinner er VW Golf. Denne modellen har vært i tet helt fra starten av året og kjører nå ytterligere fra konkurrentene.

I oktober ble det 667 nye Gollf-eiere, dette tilsvarer en markedsandel på hele 5,8 prosent. Så langt i år har Golf 5,1 prosent av totalmarkedet.

Les mer om Golf i Brooms nybilguide – klikk her:

Godt Focus

Andreplassen i oktober gikk til en av mange modeller som tar mål av seg å konkurrere med Golf, nemlig Ford Focus.

Den nye Focusen har fått mye skryt og har også fått en god start på salget. 428 eksemplarer betyr markedsandel på 3,7 prosent.

Rett i teten: Les testen av Focus her:

Dobbelt VW?

På tredjeplass finner vi enda en Volkswagen, nemlig Passat. 361 nye Passater ble registrert i oktober. Så langt i år ligger Passat på andreplass på salgsstatistikken.

Forspranget ned til Ford Focus er på nesten 400 biler, det gjør at mye tyder på at det blir dobbelt VW i toppen når 2011 er over.

Størst minus

Mitsubishi ASX har hatt et fantastisk salgsår, men nå bremser det litt. Bare 133 biler i oktober. gjør at ASX faller ned til fjerdeplass. Men det er bare 11 biler opp til Ford Focus, det ligger med andre ord an til en spennende innspurt.

Størst minus i oktober har Peugeot 3008, med 59 prosent. Dermed er denne modellen i ferd med å falle ut av topp 20. nå ligger den på 19. plass. Mange Peugeot-kjøpere velger nok heller nykommeren 508. Den nybakte "Årets firmabil" i Norge er nå på 16. plass.

508 imponerer oss – les testen her:

Vi velger diesel

Toyota Yaris, Volvo V50, VW Polo og Volvo V70 hadde alle en heller dårlig måned i oktober.

Dieselandelen i oktober var for øvrig på 77 prosent. Og 27,4 prosent av nybilkjøperne valgte bil med firehjulstrekk.

Del med Facebook-vennene dine

Her er salgstallene for oktober:

tabell-oktober
tabell-oktober

LES OGSÅ: Dette er de 20 bilmodellene med flest feil