Dette er bil-porno av ypperste klasse!

Gammelt råskinn møter siste skudd på Ferrari-stammen. SE VIDEO!

Ferrari 599 GTB møter legenden og 'familiemedlem' F40 til duell. Slikt blir det topp underholdning for bilfrelste av.
Ferrari 599 GTB møter legenden og "familiemedlem" F40 til duell. Slikt blir det topp underholdning for bilfrelste av.

Det er stadig slik at gamle superbiler måles opp mot nyere modeller. På 80-tallet ble det for eksempel laget mye rått, som uten problemer tåler å sammenlignes med dagens såkalte verstinger.

Et eksempel er Ferrari F40. Dette er blant historiens mest kompromissløse superbiler – der ikke et gram av bilen er bygget for noe annet enn at det skal gå rasende fort.

SE VIDEO: Bli med på kjøretur i Ferraris heftigste

478 hk – uten dørhåndtak

Del med dine Facebook-venner

La oss ta noen tall:

V8-motoren har twin-turbo og 478 hk. Karosseriet er laget av kevlar, karbon og aluminium – slik at vekten er fjærlette 1,1 tonn.

0–100 km/t ble målt helt ned til 3,8 sekunder, men den offisielle tiden er 4,1 sekunder.

200 km/t er unnagjort på 11 sekunder blank.

Toppfarten er 320 km/t – og det var i sin tid nok til å smykke seg med tittelen verdens raskeste serieproduserte bil.

Alt dette – og du kunne glemme "unøvendige" ting som ESP, antispinn, servo, ABS, dørhåndtak (!) og annen luksus som vi er vant med i dag.

620 hk – med dørhåndtak

Den er med andre ord ingen enkel sak å overgå. Men Ferrari har gjort sitt beste for å klare det – og har blant andre F50 og F60 Enzo på samvittigheten siden den tid.

Disse to er verdige motstandere - men fra helt ulike tidsepoker. Utrolig nok er F40, som første gangen så dagens lys tilbake i 1987, fremdeles blant de raskeste bilene vi har.
Disse to er verdige motstandere - men fra helt ulike tidsepoker. Utrolig nok er F40, som første gangen så dagens lys tilbake i 1987, fremdeles blant de raskeste bilene vi har.

Det er imidlertid en annen nykommer som får måle krefter mot legenden i denne filmsnutten, nemlig 599 GTB. Den har riktignok 620 hk i sin enorme V12-kraftpakke – men er ikke like "ren" som F40, og tilbyr både klima, ESP, gulvmatter og ikke minst dørhåndtak, og veier derfor over et halvt tonn mer.

Helt reelt er kappløpet ikke, men vi kan gå god for herlige scener, røff klipping og vakker musikk fra to stykk Ferrarier i fri utfoldelse.

Ta en titt, og fortell oss gjerne hvilke av bilene du mener er mest imponerende i kommentarfeltet under!

http://www.youtube.com/watch?v=mY13n8RqeEg

LES OGSÅ: Topp 10: Kule leiebiler