En originalt montert skjerm i nakkestøtten eller ryggen på forsetet ser unektelig ganske kult ut. Det er jo forsåvidt også det. Men på bruktmarkedet bør du ikke klaske alt for mange tusenlapper ekstra på bordet for biler med dette utstyret, mener Brooms bilekspert, Benny Christensen.
En originalt montert skjerm i nakkestøtten eller ryggen på forsetet ser unektelig ganske kult ut. Det er jo forsåvidt også det. Men på bruktmarkedet bør du ikke klaske alt for mange tusenlapper ekstra på bordet for biler med dette utstyret, mener Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Dette bør du ikke betale mye for

Tidene endrer seg nemlig fort ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny.

Jeg elsker å surfe på finn og se på forskjellige biler som ligger til salgs der. Selv er jeg litt utstyrs-fanatiker. Jeg liker at det skal være mest mulig duppeditter.

På en del biler, og da særlig premiumbiler, ser jeg at det er originalt montert skjermer til de som sitter i baksetet. Det ser jo helt rått ut! Men hvor mye synes du slikt utstyr er verdt, kontra en bil som ikke har det? Hilsen Åge.


Benny svarer:

Heisann Åge!

Det var en morsom problemstilling. Ja, det er nokkke bare du som synes det er artig å pusle med en masse morsomt utstyr.

Det gjelder flere av oss - og akkurat dette med DVD-skjermer montert i nakkestøttene eller ryggen på forsetene, er et veldig tydelig tegn på luksus.

Lenge var det forbeholdt de aller dyreste bilene, men så har det spredd seg litt mer nedover i rekkene etterhvert. Men fortsatt er det helst de dyreste som har dette som originalt ekstrautstyr.

Det ser naturligvis mye bedre ut når slikt er montert originalt, enn når det blir ettermontert.

Kjøper bil utsett på nett - sparer tusenvis av kroner

Ikke all verdens verdi

Men, dessverre for de som bestilte dette nytt, har det nok ikke all verden å si for annenhåndsverdien på bilen.

Jo, det kan friste noen flere kjøpere, og de vil kanskje være beredt på å punge ut litt ekstra. Men ikke mye.

Tidene har jo endret seg med årene. Nå er det lesebrett og Internett som gjelder. Og det er fortsatt ganske få biler på bruktmarkedet som tilbyr web på disse skjermene.

1000 kroner

Dessuten er det jo mulig å få seg sin egen DVD-spiller på elektrosjappa på hjørnet for en drøy 1000-lapp. Disse kan gjerne brukes til Playstation eller Xbox også - og da har jo gjerne gjengen i baksetet mer enn nok underholdning til å gjøre langturene litt mer overkommelige.

Eller du kan kjøpe en holder til lesebrettet og bruke det til å spille av filmer, surfe på nett eller spille spill.

Akkurat hvor mye du skal være villig til å betale ekstra avhenger nok litt av hva skjermene kan brukes til - og hvor ny bilen er.

På nye modeller fra Audi, BMW og Mercedes har det etterhvert kommet en rekke ekstra funksjoner. Du kan for eksempel følge med på navigasjonen, se på TV via digital dekoder, høre på radio, spille av filmer fra USB eller minnebrikke og naturligvis lytte til radio.

I dag kan noe slikt koste alt fra 20.000 til over 40.000 kroner nytt. Den investeringen vil neppe svare seg den dagen bilen skal selges.

Men at det er tøft med slikt utstyrt - originalt fra fabrikk - det er det ingen tvil om.

Mange kjøper bil som mangler viktig vinterutstyr
Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Topp 5: Disse kræsjtestene glemmer du ikke så lett

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: