Dette blir verdens mest nøysomme bil

VW Up! Lite har plass til fire - og bruker bare 0.24 liter bensin pr. mil.

VW Up side
VW Up side

Volkswagen har vist Up!-konseptet tidligere - og nå drar de presenningen av småbilen Up! Lite under bilutstillingen i Los Angeles.

Her snakker vi en ekte sparebøsse. VW hevder selv at dette blir verdens mest bensingjerrige bil med plass til fire.

Trekk av Polo og Golf

Foreløpig understreker de at dette er et konsept, men mye tyder på at bilen er langt framskredet. Det skal ha tatt 18 måneder å utvikle Up! Lite - og designet ser absolutt produksjonsklart ut.

Denne skal bruke bare 0.1 liter på mila - les mer her:

Her kjenner vi igjen trekk fra både Polo og Golf - samtidig som designet er futuristisk nok til at du skal legge merke til at dette ikke er en helt "alminnelig" bil. Up! Lite er 3,8 meter lang og veier bare 695 kilo. Utstrakt bruk av aluminium og kullfiber er med på å holde vekten nede.

Diesel og elmotor

Hvordan skal VW så klare å få forbruket så ekstremt lavt?

VW-Up-rett-forfra
VW-Up-rett-forfra

Jo, de har tatt utgangspunkt i en helt alminnelig 1,6-liters diesel som i dag brukes i BlueMotion-modellene. Her er den halvvert til 0.8 liter, og den har bare to sylindre.

Ut av dette henter de 51 hestekrefter og 120 NM. Denne motoren får så hjelp av en elmotor og med maks pådrag har du til sammen 65 hk. Bilen kan gå inntil to kilometer bare på strøm.

Billigsalg på sparegris: Les mer om Polo BlueMotion her:

Rekordlavt utslipp

Ytelsene er bra nok til at du fint henger med resten av trafikken. 0-100 km/t blir oppgitt til 12, 5 sekunder, toppfarten er på 160 km/t.

Up! Lite har en egen Eco-funksjon. Da blir motoreffekten strupet til 36 hk. I kombinasjon med start/stopp-system, ender forbruket da på et snitttall på 0,244 liter pr. mil. Co2-utslippet er på rekordlave 65 gram/km.

Teknisk knockout: Les duellen mellom Prius og Insight her:

VW-Up-bakfra
VW-Up-bakfra