Dette blir tidenes familiebil-duell

Hvilken velger du?

Disse to bilene kommer tusenvis av nordmenn til å kjøpe de det neste året. Begge vil bli klassens bestselger - men hvem kan juble høyest når salgstallene skal gjøres opp?
Disse to bilene kommer tusenvis av nordmenn til å kjøpe de det neste året. Begge vil bli klassens bestselger - men hvem kan juble høyest når salgstallene skal gjøres opp?

Det brygger opp til en skikkelig tungvektskamp på bilmarkedet akkurat nå - to av de aller mest solgte familiebilene i Norge kommer i helt ny versjon. Samtidig!

Ford er endelig klar med siste generasjon av Mondeo - en bil mange har ventet lenge på. Mens Passat har oppfølgeren klar til det som har vært den mest solgte bilen i segmentet de siste årene.

VW har ambisjoner om å selge 4.000 Passat neste år, et utrolig høyt antall. Mens Ford er like ubeskjedne, og sier at de skal ha den mest solgte modellen i segmentet i 2015. 

La kampen brake løs!

Les også: Brukt Mondeo: Et av de beste familiebilkjøpene du kan gjøre

Forsinket - men verdt å vente på

Broom har nylig vært på testing i forbindelse med den internasjonale lanseringen av begge bilene - i henholdsvis Spania (Mondeo) og Italia (Passat).

Redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen dro for å kjøre Mondeo. Og det ble raskt klart at han var imponert over det han opplevde på veiene rundt Malaga.

- Den er kanskje sterkt forsinket, men det leverer virkelig varene. Den er lekker å se på, byr på massevis av plass og har en langt bedre kvalitetsfølelse innvendig enn tidligere modeller, var hans førsteinntrykk.

Broom-Benny, vår egen bilekspert, var ikke mindre entusiastisk etter å ha kjørt rundt i Passat.

- Volkswagen nærmer seg premiummerkene med denne modellen. Passat er faktisk et ustillingsvindu for fint utstyr, både på luksus- og sikkerhetsfronten, kunne Benny fortelle.

Og Passat er naturligvis også blitt større. Ja, bagasjerommet er gigantisk! Det rommer hele 650 liter.

Les også: Brukt Passat: Sjekk ut Brooms bruktbilguide

Gunstige priser

Prisene er det ingenting å si på. Begge bilene er svært gunstige. Men det er Mondeo som stikker av med laveste tilgjengelige pris. Innstegsmodellen starter på 328.000 kroner - men det er de litt dyrere modellene at prisforskjellen virkelig blir av betydning.

Mondeo med 150 hk er i utgangspunktet rundt 60.000 kroner rimeligere enn VW-konkurrenten.

Passat på sin side byr på mest plass, mest tilgjengelig utstyr - og størst utvalg når det kommer til motor- og utstyrskombinasjoner.

Les også: De har laget verdens dårligste bil

Hvilken ville du valgt?

Det er ventet at de første bilene skal ankomme Norge i midten av november - mens desember blir den første fulle måneden med begge biler på markedet. Alt innen nyttår vil vi nok få en liten indikasjon på hvilken som kommer til å få flest kjøpere.

Men både Ford og VW har noen spennende varianter av disse modellene som ikke kommer før senere. Ford har store forventinger til Mondeo med 4x4, den kommer først mot våren, mens VW har en hybrid-modell som kommer svært gunstig ut prismessig.

Les hele testen av Passat her

Les hele testen av nye Mondeo her

Hvilken av disse ville du valgt? Gå inn og stem: