Dette blir en billig firehjulstrekker

En av de mest sjarmerende bilene med 4x4 kommer i ny versjon. Se spionbildene:

Suzuki Swift 002 (Foto: Scoopy)
Suzuki Swift 002 (Foto: Scoopy)

Den ser kanskje mer ut som et familietelt på hjul enn en helt ny bilmodell, men dette er den helt nye versjonen av Suzuki Swift.

Den nærmer seg test-innspurten og disse bildene er tatt på tyske Nürburgring. Den legendariske testbanen til tross: Det er neppe grunn til å vente at nye Swift blir noe sportsbil-råskinn, men tester som dette er viktig for å finpusse kjøreegenskapene.

Mye design-skryt

Swift blir regnet som en av de mest vellykkede småbilene fra Japan. Suzuki har truffet blink med et design som rett nok har stjålet en del fra Mini - men som også står på egne bein.

Selv om kamuflasjen er ganske omfattende, kjenner vi igjen hovedtrekkene fra dagens modell. Det er da også et helt bevisst valg. Suzuki har fått mye (velfortjent) skryt for designet og gjør ingen store sprell på dette området.

Firehjulstrekkeren med minst forbruk - les mer her

Satser på 4x4

Suzuki-Swift-003 (Foto: Scoopy)
Suzuki-Swift-003 (Foto: Scoopy)

Dermed er det mer snakk om en videreutvikling av den runde fronten, de korte overhengene både foran og bak - og den frekke bakenden.

På de fleste andre markeder er det forhjulstrekk som gjelder, men ikke her hjemme. Suzuki-importøren satser nemlig på 4x4 - og vi kan glede oss over at dette er en av de rimeligste firehjulstrekkerne på markedet.

Swift er et smart bruktkjøp - les mer her

Hybridløsninger

På motorsiden er det snakk om bensinmotorer fra 90 til 130 hk. Swift kommer også med en nyutviklet diesel på 80 hk.

Også Suzuki jobber med hybridløsninger, det blir spekulert i at Swift kommer med dette i 2011 eller 2012.

LES OGSÅ: SUV i miniformat

Suzuki-Swift-004 (Foto: Scoopy)
Suzuki-Swift-004 (Foto: Scoopy)