Dette har vært et velkjent syn i biler i mange år   men nå går det mot slutten. Stadig flere bilprodusenter dropper CD spilleren.
Dette har vært et velkjent syn i biler i mange år men nå går det mot slutten. Stadig flere bilprodusenter dropper CD spilleren.

Dette blir borte fra stadig flere biler

Og det er nok bare å venne seg til det!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Var ute og kjørte med en kollega som har fått helt ny Audi A3 som firmabil. Han er veldig fornøyd med bilen, men han savner en ting, det er CD-spiller.

Det er det rett og slett ikke i bilen. Han trodde først at det var noe han ikke hadde skjønt, at han kanskje måtte vippe ut ett eller annet for å komme til der man mater inn CD-en, men det var ikke noe sånt. Audi har kuttet det ut, om det er for å spare penger vet ikke jeg, men synes nå det er rart uansett. Vet dere som det gjelder flere biler også? Skulle likt å vite hva dette kommer av!

Benny svarer:

Hei sann! Det er en stund siden jeg oppdaget dette første gang i en testbil, og en kjapp sjekk i Broom-redaksjonen avslører at vi alle har kjørt testbiler uten CD-spiller det siste halvåret.

Det tyder nok bare på én ting:

At dette er noe som er i ferd med å skje hos flere merker, og jeg føler meg rimelig sikker på at vi bare ser starten på en trend.

Nå skal det sies at alle nye Audi A3 nå leveres med MMI-radio som standard - det vil si at den har CD-spiller i hanskerommet, sammen med SD-kortleser og AUX-inngang. Så akkurat når det gjelder Audi så er det nok fortsatt slik at CD-spilleren er med oss fortsatt.

Forsvinner

Men det er altså et ufravikelig faktum at det generelt i bilbransjen at flere kutter det ut.

Jo visst, jeg syntes også det var veldig rart første gang jeg oppdaget det. Vi er jo mange som mer vant til å ha med oss en CD eller ti når vi skal ut på biltur. Men det er nok bare å innse at tiden er i ferd med å gå fra dette også.

Jeg er jo så gammel at jeg husker hvordan det var å kjøre rundt med en diger kassettkoffert i bilen. Med kassettene sirlig plassert alfabetisk, eller i mitt tilfelle: Sortert etter om det var damer i bilen eller ikke.

Helt utrolig: Nei – hun føner ikke håret!

Bare sett starten

Når vi gutta kjørte rundt alene, var det en type musikk. Hvis vi fikk besøk i baksetet, var det bare å skifte over til noe mer damevennlig. Vi skulle i alle fall ikke risikere at damene stakk av på grunn av musikken!

Men det ble slutt på kassettene, og nå er det altså i ferd med å bli slutt på CD-ene også. Det henger naturligvis sammen med at CD-salget har stupt de siste årene. I stedet har vi musikken vår på telefonen, eller en MP3-spiller eller en liten stick – eller på iPad eller laptop.

Da er det plutselig ikke så mye bruk for en CD-spiller. For bilprodusentene er det naturligvis ikke dumt.

Ved å droppe CD-spilleren, sparer de penger og de sparer nok også litt vekt, selv om det neppe er veldig mye. Dessuten blir det en ting mindre som kan gå i stykker.

Som sagt: Jeg føler meg rimelig sikker på at vi bare har sett starten. Om noen år vil nok nybiler levert med CD-spiller føles litt utdaterte, akkurat som de som holdt på kassettspilleren lenge etter at nesten alle hadde gått over til CD.

Slik går det når bilstereo blir galskap

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dropp stasjonsvogn – spar mye penger

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: