Nettservice Ringerike satte opp mobile ladestasjoner i påsken. Denne står på Haglebu, i tillegg hadde samme løsning på Norefjell. Foto: Trond Lindseth
Nettservice Ringerike satte opp mobile ladestasjoner i påsken. Denne står på Haglebu, i tillegg hadde samme løsning på Norefjell. Foto: Trond Lindseth

Dette ble suksess – nå vil de gjøre det igjen

Smart løsning for de som skal på fjellet med elbil.

Rett før påske satte Nettservice Ringerike, i samarbeid med Midtkraft, opp mobile ladestasjoner for elbiler på Norefjell og på Haglebu, og avdelingsleder Joar Brunes, forteller til Bygdeposten at prosjektet har vært svært vellykket.

– Ladestasjonene ble så godt mottatt, at vi garantert kommer til å gjenta dette ved seinere anledninger, sier han til Bygdeposten.no.

Brunes forteller at ladepunktene på Norefjell tas ned til uka, men at det enda ikke er bestemt når stasjonene på Haglebu fjernes.

57 ladinger i påsken

– På Haglebu ble det i påskeuka registrert 22 ladinger, og på Norefjell 35 ladinger. Det hører kanskje ikke ut til å være mange, men vi er likevel godt fornøyd med antallet brukere vi hadde i påsken, sier Brunes.

Han begrunner det med at det var første gangen de har hatt et slikt tilbud på fjellet, og at mange trolig ikke har vært klar over at ladestasjonene var satt opp.

Tar tid å venne seg til nytt tilbud

– Av erfaring vet vi også at det tar tre-seks måneder før folk venner seg til å bruke nyoppsatte ladestasjoner, noe som nok også er en medvirkende årsak til at ikke flere benyttet seg av det nye tilbudet, sier Brunes.

En annen forklaring kan også være at det ofte kan ta litt tid før bilens egen database for ladestasjoner blir oppdatert, og noe som kan ha ført til at stasjonene på fjellet ikke var synlige i bilene når bileierne søkte etter ladestasjoner i nærheten.

Ladestasjonene som ble brukt på Norefjell og Haglebu gir 22 kW per ladepunkt og begge steder har Nettservice hatt seks ladepunkter tilgjengelig.

Flyttes etter trafikken

Der stasjonene står nå vil bruken være lav i sommerhalvåret og derfor vurderer Brunes nå andre mer trafikkerte steder hvor han ønsker å sette opp de mobile ladestasjonene.

– Blir noen av dem satt opp i Midtfylket?

– Jeg utelukker ikke det, men så langt har vi ikke helt bestemt oss for hvor de skal settes opp, sier Brunes.

Dette har blitt et problem for mange elbil-eiere

Vi har testet tre av de hotteste elbilene på det norske markedet: