PS salgstall golf
PS salgstall golf

Dette ble Norges mest solgte bil

2009 ble et knallsterkt Golf-år. Se alle tallene her:

Ingen over - og egentlig ingen ved siden av heller. VW Golf gjorde tilnærmet rent bort på det norske nybilmarkedet i 2009. Det viser den rykende ferske statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

I januar var Toyota Avensis et lite stykke foran. Men så skyllet Golf-strømmen inn over landet og gjorde denne modellen til en suveren bestselger. Til slutt endte salgstallet på 5401 eksemplarer:

Hitlista for oss bilinteresserte: Les bloggen her:

En ekte folkebil

- Dette er ikke direkte overraskende, men personlig hadde jeg tippet at Avensis skulle gå helt til topps i fjor. Golf har gjort det bedre enn jeg forventet. Og dette er en skikkelig fjær i hatten for både importøren og alle forhandlerne, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

- Hvorfor tror du Golf selger så bra?

- Først og fremst fordi dette er en ekte folkebil. Dette er en bil som passer de fleste. Dessuten får du Golf i en rekke varianter, både når det motorer, utstyr og utgaver. Du kan skreddersy en Golf helt etter dine behov og din lommebok. Og det er det mange som har gjort i fjor, sier Benny.

Godt voksen: Les testen vår av Golf her:

Ingen revolusjon

- Litt ironisk at denne Golf-generasjonen ikke akkurat var noen revolusjon i forhold til forgjengeren?

- Ja, det kan du jo si. VW kaller den selv sjette generasjon, men det er nok mer korrekt å si fem og en halv. Men uansett viser jo dette at ikke alle er så veldig opptatt av å ha det nyeste nye. Det er viktigere at bilen er trygg, velprøvd og at den appellerer til svært brede kjøpegrupper.

På en nesten like klar andreplass finner vi Toyota Avensis. Her hadde Toyota klar målsetning om at dette skulle bli klassens mest solgte bil. Og det har de klart:

Midt på treet

- Toyota har truffet innertier igjen. Stasjonsvogna er en kjempesuksess. Den ser kanskje ikke veldig spennende ut, men det er nok ikke avgjørende for så mange i denne klassen. Da er det viktigere med god plass, trygge kjøreegenskaper og ikke minst et nesten unikt kvalitetsrykte.

Les testen på Avensis - klikk her:

- Avensis er en typisk midt-på-treet-bil. Den er kanskje ikke best på noe. Men den scorer jevnt og høyt på alle punkter. Akkkurat slik du må gjøre for å få en ekte bestselger, sier Benny.

Mest solgte SUV

Bak Avensis følger to av dens argeste konkurrenter, nemlig Ford Mondeo og VW Passat.

Nissans kjempesuksess Qashqai har også hatt et bra år og er mest solgt av SUV-ene. Snakker vi SUV med firehjulstrekk derimot, er VW Tiguan fjorårets mest solgte. Mange av Qashqaiene selges nemlig med bare forhjulstrekk.

Brooms nybilguide gir deg full oversikt - klikk her:

Her er hele lista over de 20 mest solgte bilmodellene i 2009:

salgstall-2010
salgstall-2010