Dette bilmerket forsvinner fra Norge

Nå skjer det ting i bilbransjen. Se hvilket merke vi snakker om:

PS chrysler
PS chrysler

Etter at Fiat tok over Chrysler, har de jobbet intenst med framtidsplanene for merket. Forleden la de fram en helt ny femårsplan for Chrysler. Og dette er intet mindre enn en revolusjon for det skakkjørte bilkonsernet.

Bilbransjen har utrolige mange eksempler på at samarbeid ofte ikke fungerer. Det har Fiat tydeligvis lært av. Her er det nemlig ikke så mye snakk om samarbeid, her er det i stedet full overkjøring.

Lancia Voyager

Om fem år skal over halvparten av samtlige Chrysler-modeller være basert på Fiat-produkter. Og i Europa forsvinner både Chrysler og Dodge som merkevarer. Nå skal bilene selges som enten Fiat eller Lancia.

Mest solgte Chrysler her hjemme har i mange år vært flerbruksbilen Voyager. Den skal nå omdøpes til Lancia. Og samtidig forsvinner dagens flerbruker fra Lancia, Phedra.

Les mer om brukt Voyager - klikk her:

Forsvinner helt

Neste generasjon av muskel-familiebilen 300C skal også bli en Lancia. Dermed får Lancias flaggskip Thesis avløsning.

Det samme endringen skal også skje med sedanen Sebring. Dodge Journey skal bli til Fiat Ulysse, Fiat Croma skal erstattes av en Dodge - og PT Cruiser kommer til å forsvinne helt.

Croma trenger en erstatter. Les testen vår her:

Jeep går klar

Det eneste av Chrysler-merkene som går klar av dette er Jeep. Her er merkevaren sterk både på hjemmemarkedet og rundt om i verden. Men det kommer store endringer i modellutvalget også her.

Denne omveltningen åpner også for store utfordringer for importørene av de ulike merkene. Her vil få se helt nye strukturer i årene som kommer.