Dethleffs Caralainer: Campingvognenes Rolls-Royce

Proppfull av luksus og prislapp over en halv million. Se bildene:

caralinerfront
caralinerfront

Denne strømlinjeformede farkosten som går under navnet Dethleffs Caraliner er kongen av campinvogner du får kjøpt til bruk på norske veier!

Prisen er hele 526.000 kroner, men før du utbryter "STEIKE DYR CAMPINGVOGN!!!" så skal vi ta deg gjennom noe av luksusen du får for den prisen.

Denne bobilen har du aldri sett maken til

Eksklusivt interiør

Dethleffs Caraliner 2
Dethleffs Caraliner 2

Skinnseter, edelt treverk og spotbelysning. Det er en eksklusiv stil over Caralineren. I campingvognsammenheng er denne standarden noe forholdsvis nytt.

Det har tidligere vært en trend at det er bobilfolket som krever den største premiumfølelsen, men nå har caravanfolket krevd sin Rolls-Royce. Og det har de fått.

Stemningsbelysning

Dethleffs Caraliner 3
Dethleffs Caraliner 3

Klimaanlegg utformet på en slik måte at det skal forhindre trekk, et forholdsvis stort toalett og bad, en gedigen dobbeltseng i sovedelen, og lys som kan programmeres etter stemningen man vil oppnå - dette minner mer om fancy hotellrom enn campingvogn.

Stueplass

Dethleffs Caraliner 4
Dethleffs Caraliner 4

Som vanlig er det stueplass foran til gassflasker og annet pikkpakk.

Gassflaskene driver forresten komfyren som har tre brennere, og som burde være nok til å kunne briljere såpass med kokkekunstene at både gjester og campingplass-naboer bør bli imponert.

Flytoget?

Dethleffs Caraliner 5
Dethleffs Caraliner 5

Det er ikke bare premiumfølelsen som skiller denne vogna fra andre, men også designet.

Ved å blende ut et stort område på vognsiden slik at det ser ut som ett stort vindu får man en unik signatur. Her hjemme finner vi den samme metoden brukt spesielt på Volkswagen Transporter-ambulanser. Og det kan minne litt om flytoget - eller?

Kongeplass

Dethleffs Caraliner 6
Dethleffs Caraliner 6

Skal man følge gamle kjønnsrollemønstre, så har vel høvdingen plass innerst - mens fruen sitter med lett tilgjengelighet til kjøkkenet under matservering.

Tidene har vel forandret seg litt heldigvis, uansett kan du plassere seks personer rundt middagsbordet - og ingen av dem har grunn til å klage på komforten.

Vogna er 2,5 meter bred og 7,3 meter lang i lengste versjon (9 meter lang ink drag etc.) Du kan få den med to forskjellige sengeløsninger med modellbetegnelsene DBM 765 og 765 V, og vogna finnes også i en versjon på 6,7 meter - da heter den 675 DB.

Vi i broom.no må innrømme at det smakte litt fugl av denne!

Her kan du se Norges største bobil