- Det verste jeg har sett på veien

Sjåføren driver eget transportfirma - og nektet førerkortbeslag.

  VERSTE JEG HAR SETT: Kontrolleder Bjørn Uno Rogneby ved Trafikkstasjonen på Jessheim har aldri sett noe verre (Foto: Tom Gustavsen, rb.no/ANB)
VERSTE JEG HAR SETT: Kontrolleder Bjørn Uno Rogneby ved Trafikkstasjonen på Jessheim har aldri sett noe verre (Foto: Tom Gustavsen, rb.no/ANB)

– Jeg har sett mye rart. Men dette er det verste. Bilen er helt vrengt, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby ved Trafikkstasjonen på Jessheim.

Fredag morgen gjennomførte kollegene ved trafikkstasjonen en kontroll av tungtransport på E6. Og ved 09-tida kom denne doningen kjørende inn til kontrollsonen.

– Hårreisende

– Jeg var ikke til stede akkurat da bilen kom inn. Men jeg ble oppringt og fikk beskjed om at det var noe jeg måtte komme og se på, forteller Rogneby.

– Hva tenkte du da du så bilen?

– Jeg ble nesten satt ut. Det var hårreisende.

Del med Facebook-vennene dine

Kontrollørene på Jessheim avskiltet bilen på stedet. I tillegg ble Utrykningspolitiet (UP) kontaktet, for å ta seg av 58-åringen fra Lillehammer som satt bak rattet.

– Dette var et soleklart førerkortbeslag. Jeg har vært i politiet i 37 år. Dette er blant de verste eksemplene jeg har sett på veien, forteller politiførstebetjent Tor Holthe i UP.

Ifølge Holthe samtykket ikke 58-åringen til førerkortbeslaget. Dermed blir det opp til retten å avgjøre om sjåføren får beholde førerkortet eller ikke.

Her er noen andre eksempler på uvettig ferdsel i trafikken fra rb.no:

Droppet henger

– Han mener bilen var forsvarlig å kjøre. Det var den absolutt ikke. Det burde en yrkessjåfør vite, som attpåtil driver et eget transportfirma. Ifølge rapporten fra biltilsynet var det sprekker i ramma på bilen, så dette kunne fort gått galt, sier Holte.

– Har sjåføren sagt noe om hvorfor bilen har blitt så vridd?

– Den skal ha veltet i forbindelse med tipping av en last. Ifølge sjåføren var han på vei til et verksted i Sandefjord for å reparere bilen, forteller Holthe, før han legger til:

– Han fortalte også at han hadde en henger på Lillehammer som han vurderte å frakte lastebilen på, men at han konkluderte med at det var best å bare kjøre. Det var et dårlig valg, sier politiførstebetjenten.

– Kunne blitt dødsulykke

Han mener kjøringen på E6 var direkte livsfarlig. Og han får støtte av Rogneby ved trafikkstasjonen.

– Dette kunne fort endt med en stygg ulykke, i verste fall en dødsulykke. Det hadde det ikke vært morsomt for denne sjåføren. En bråstopp eller en unnamanøver kunne vært nok, sier han.

Dette er andre dagen på rad en yrkessjåfør blir fratatt førerkortet på E6.

I går var det sjåføren av en lastebil som fraktet kjempesekker med veisalg som ble fotgjenger.

I går var det sjåføren av en lastebil som fraktet kjempesekker med veisalt som ble fotgjenger.

– Sjåføren hadde ikke gjort noe for å sikre lasten. Det var også farlig, sier kontrollederen.

Andre eksempler

Romerikes Blad har de siste årene skrevet om flere uvettige opptredener på romeriksveiene.

Du husker kanskje lastebilen som hadde en lastebil på hengeren? Eller hva med denne plankekjøringen?

På våren i fjor ble en bil fraktet på en vanlig liten henger mens denne overlasten først ble observert før den ble savnet og funnet igjen på vei nordover på E6.

LES OGSÅ: Her avslører lastebilsjåføren seg