Det smalt - nå går ikke bilen

Hva er det som er galt? Les hva Brooms bilekspert svarer.

Volvo 740
Volvo 740

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra nettmøte.

Nils spør:

Hei. Jeg har en Volvo 740 som er utrolig moro å kjøre på vinteren. Var ute og lekte meg litt i går, men plutslig smalt det noe jævlig. Lurer på hva som er galt?

Motoren maler fortsatt som en klokke, men bilen går ikke fremover. Hva er det som er gåent, clutchen?

Benny svarer:

Hallo Nils. Biler med bakhjulstrekk er morsomme på vinteren, men husk for all del på at det ikke er lov å å "grisekjøre". Det er ikke lenge siden vi hadde en sak om en kar som mistet førerkortet etter å ha "lekt seg" på en parkeringsplass.

Ikke lett å vite akkurat hva som har skjedd med bilen din. Kjennes clutchpedalen normal ut, er det neppe clutchen som er defekt. Hadde det vært mellomakselen så hadde du antagelig hørt et kjemperabalder når du forsøker å kjøre.

Så jeg tror kanskje vi må lengre bakover, og at det kan være en stikkaksel eller selve differensialen som kan ha fått en smell. Dette skjer gjerne hvis man spinner på snøen og plutselig kommer på asfalten eller om man børner. Tror nok uansett at du har noen timers jobb i garasjen foran deg, og ønsker lykke til. Husk å kjøre pent når du får fikset bilen ;-)

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen.

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe ny bil i år? Her får du oversikten.