Det har aldri blitt solgt så mange bruktbiler i Norge

Disse bilene søkte vi mest etter i fjor.

Nesten 470.000 bruktbiler skiftet eiere i fjor. Tallet er rekordhøyt.
Nesten 470.000 bruktbiler skiftet eiere i fjor. Tallet er rekordhøyt.

Svært godt nybilsalg i 2017 gjør at også antallet brukte biler som omsettes blir høyt.

I fjor ble det solgt over 468.000 brukte biler, mens tallet for nye biler var 158.650. Det om selges altså omtrent tre ganger så mange brukte, som nye biler.

Internett er den store kanalen for omsetting av biler. Slik har det jo vært i mange år nå. Den klart største aktøren er finn.no, som også merker denne økningen godt.

All time-high

– Bruktbilmarkedet har vært preget av svært høy aktivitet gjennom hele 2017, sier Eirik Håstein, produktdirektør for finn.no motor.

Våren og høsten i fjor var det rekordmange biler til salgs på FINN – over 70 000 hver uke. Og rundt 85 prosent av alle brukte personbiler har blitt annonsert på finn.no i løpet av 2017.

VW Golf er den bilen vi søker mest etter. Elbiler selges kjapt. Den kombinasjonen gjør VW e-Golf til Norges mest optimale bruktbil akkurat nå.
VW Golf er den bilen vi søker mest etter. Elbiler selges kjapt. Den kombinasjonen gjør VW e-Golf til Norges mest optimale bruktbil akkurat nå.

Med nesten 200 000 annonsører står privatmarkedet for en betydelig del av markedet, og det har vært en økning i private bilannonsører på over to prosent.

Mest søkte biler 2017:

1. VW Golf

2. Mercedes E-klasse

3. BMW 5-serie

4. BMW 3-serie

5. Audi A4

6. Audi A6

– I løpet av 2017 har vi sett en “all time-high” for privatannonsører på finn-motor totalt. Nesten 280.000 privatannonsører har lagt ut biler, båter, MC-er og nyttekjøretøy, sier Håstein.

Disse to bilene klarte noe helt spesielt i fjor

Elbiler selges fort

Starten på året tyder på at det fortsatt er stor aktivitet i bruktbilmarkedet. Etter en hektisk vår og høst med rekordmange aktive biler til salgs hver uke, roet det seg litt ned i desember, men nå har det begynt å gå opp igjen.

– Vi ser at brukte elbiler har blitt så ettertraktet at mange av dem ligger på finn.no veldig kort. Noen av dem blir solgt innen én uke etter at annonsen ble lagt ut. El- og hybridbilene utgjør også en større andel av bruktbilmarkedet, og i 2018 forventer vi at disse skal utgjøre til sammen ni prosent av totalmarkedet, sier Eirik Håstein.

Av 700.000 bilannonser publisert i 2017, var 59 prosent dieselbiler og 34 prosent bensinbiler. El- og hybridbiler stod for omtrent 7 prosent av markedet.

Ny undersøkelse: Dette er det tryggeste merket du kan kjøpe

Mange innleverte leasingbiler

– Bruktbilmarkedet i desember la seg på et normalt nivå, med rundt 40.000 annonserte biler. Sammenligner vi med 2016, er markedet helt likt, men det var en forskjell i hvem som annonserte. Vi så en lavere aktivitet i privatmarkedet i desember, men dette er kompensert med flere annonser fra forhandlere, forklarer Eirik Håstein.

Det er særlig hos merkeforhandlerne det har vært hektisk, med et spesielt stort volum av leasingbiler som har kommet tilbake i bruktmarkedet i løpet av høsten. Over 2.500 forhandlere har lagt ut biler på finn det siste året.

Les også: – Slapp av – dieselbilene skal være her i mange år til

Video: Vil dette være VWs framtidige bestselger?