Det er ikke sånn at vi sitter og drikker kaffe når det er dårlig vær, selv om det virker som om det er mange som tror det, sier  UP sjef Geir Marthinsen til Nordlys.  Illustrasjonsfoto. (Foto: Yngve Olsen Sæbbe. nordlys.no/ANB)
Det er ikke sånn at vi sitter og drikker kaffe når det er dårlig vær, selv om det virker som om det er mange som tror det, sier UP sjef Geir Marthinsen til Nordlys. Illustrasjonsfoto. (Foto: Yngve Olsen Sæbbe. nordlys.no/ANB)

- Det er ikke sånn at vi drikker kaffe i skitværet

UP er aktive uansett - nå venter de stor økning av fartssyndere.

Til tross for drittværet i nord den siste uka har ikke UP vært arbeidsledig.

«Hektisk uke for @utrykningspol Troms/Finnmark. Til tross for drittvær - rusførere avslørt, flere pågripelser og narkotikabeslag. Godt jobba!» skrev UP-sjef Geir Marthinsen på Twitter onsdag.

- Det er ikke sånn at vi sitter og drikker kaffe når det er dårlig vær, selv om det virker som om det er mange som tror det, sier han til Nordlys.

Fortsatt syndere

Ifølge Marthinsen setter bilistene ned farten når det er dårlig føre på veiene, men det betyr ikke at de slutter å bryte reglene.

- Vi blir ikke arbeidsledig selv det blir færre fartsyndere. Vi har fortsatt andre trafikksyndere og vi er i kontinuerlig aktivitet, sier han og fortsetter:

- Ruspåvirkede sjåfører er på veien uavhengig av om det er vått eller tørt, og vi har tatt fire rusførere på kort tid denne uka.

Andre aktiviteter UP bedriver i skitværet er trafikklyskontroll, bilbeltekontroll og mobilkontroll.

Flere fartssyndere

Selv om UP-sjefen mener at de fleste er flink til å ta hensyn til føre, påpeker han at det alltid er noen som stikker seg negativt ut.

- Det er alltid noen som ikke respekterer fartsgrensene.

Han forventer en stor økning av fartsyndere de kommende månedene.

- Vi ser alltid en økning av fartsyndere inn mot påske, og spesielt etter at sommerdekkene kommer på.

Les flere bil og motorsaker i Nordlys motormagasin her

LES OGSÅ: Tatt i 148 km/t - på såpeglatt vei