Det blir ikke så mye tøffere enn dette på fire hjul

Med 750 hk lever super-pickupen fra Shelby opp til navnet sitt.

Hva sier du til en kompressormatet V8 på 750 hk? Også kalt lykke!
Hva sier du til en kompressormatet V8 på 750 hk? Også kalt lykke!

Pickup-markedet er enormt i USA, og derfor blir det også laget muskel-pickuper med voldsomme krefter. En av de tøffeste vi har sett på en stund, er den nye Shelby F-150 Super Snake Street Truck. Som navnet antyder er bilen bygget på USAs mest solgte bil, Ford F-150, og den vil kun lages i 150 eksemplarer.

For å få en vanlig F-150 til å bli et muskelbeist, samarbeider Shelby med Ford Performance og Borla. Under panseret ligger Fords ikoniske 5-liters V8, som med kompressormating gir 750 hk. Ytelser er dessverre ikke oppgitt, men er nok i området Rolls-Royce pleide å annonsere i gamle dager: «Tilstrekkelig».

Utvendig har bilen fått en omfattende stylingpakke, med nytt panser, ny grill, nye spoilere, nytt bakre støtfanger-panel og ny plate til planet.

I tillegg er det blitt pøst på med Shelby Super Snake-striper og merker, og innvendig har man fortsatt i samme stil. Her skal du ikke være i tvil om at du kjører et produkt fra Shelby.

Mer sportslig fjæring fra BDS, Fox støtdempere, samt 22-toms Shelby-inngraverte felger og BF Goodrich K02 dekk er også på plass. Verdens beste godlyd: Lyden av en amerikansk V8, kommer fra et heftig Shelby-tunet Borla eksosanlegg.

Disse jentene har byens minste russebil

Bilen kommer i seks ulike farger (med matchende striper og merker), og kommer med en 3-årig / 36.000 miles (58.000 km) garanti. Hver bil blir tildelt et eget Shelby serienummer, som blir dokumentert i det offisielle Shelby-registret.

Hvis du har glemt hvor mye hk bilen din har, er det greit med et slikt merke. 
Hvis du har glemt hvor mye hk bilen din har, er det greit med et slikt merke. 

Trekk på to eller fire hjul

Superslangen kommer både som tohjulstrekk og firehjulstrekk, og den kommer i to effektversjoner, en med 395 hk og verstingen på 750 hk. Førstnevnte koster 88.595 (745.000 kr), mens verstingen koster 101.595 dollar, eller sånn cirka 855.000 kroner.

– Dette er rett og slett en fantastisk bil å kjøre. Lærdom etter å ha bygget den Ford Mustang-baserte Shelby Super Snake og Shelby F-150 ble brukt for å lage denne utrolige gatetrucken. Den er trofast mot Carroll Shelby sin filosofi, og har mer krefter, mer lyd, mer styling og bedre veigrep. Fra Detroit til Dubai og Düsseldorf, dette er den ultimate utførelsen av en high-performance truck som er tilgjengelig fra en forhandler, sier Vince LaViolette, Shelby American Vice President of Operations og sjefstestfører.

Norges mest solgte elbil blir snart helt ny