Designworks USA: Denne fly-luksusen står et bilmerke bak

Nei – ikke helt det samme som å dra på chartertur til Syden!

Tanken er at det skal føles som å sitte i sin egen stue   selv om du er høyt til værs. Slik ser det ut på First Class hos Singapore Airlines etter at BMWs amerikanske designavdeling har gjort jobben.
Tanken er at det skal føles som å sitte i sin egen stue selv om du er høyt til værs. Slik ser det ut på First Class hos Singapore Airlines etter at BMWs amerikanske designavdeling har gjort jobben.

Når du er god på å lage eksklusive bilinteriører – da har du sannsynligvis også gode forutsetninger for å gjøre det samme i andre typer fremkomstmidler.

Å utnytte plassen optimalt, ha fokus på detaljer og ikke minst sørge for maksimal komfort er viktig i både biler, båter og fly. Og det er nettopp på fly at BMWs amerikanske designkontor i California har markert seg sterkt de siste årene.

Sette ny standard

BMW Group DesignworksUSA har laget interiører for blant andre Boeing Business Jets og Embraer.

Nå har de akkurat gjort ferdig en jobb for Singapore Airlines. Her var utgangspunktet enkelt og greit dette: Sørge for at passasjerene på First Class får maksimalt av luksus, komfort og privatliv underveis på reisen. Og ganske ubeskjedent: Sette en ny standard for klassen.

Topp 10: De beste bilinteriørene

En av de største sengene

I september kan de første passasjerene få oppleve dette i praksis. Og om turen mellom London og Singapore (det er der de starter), fortsatt tar ganske mange timer, er det gode muligheter for å komme fram opplagt og uthvilt.

DesignworksUSA har særlig jobbet med soveløsningen. Her blir det store setet omdannet til en av de største sengene du kan få i et fly. Det er nesten 90 centimeter bredt og over to meter langt. Med andre ord ingen problemer å strekke ut skikkelig.

Dette er også luksus – men på hjul

Som i en stue

Det er også lagt vekt på å gjøre hvert sete mest mulig privat. Buede skillevegger i lekre materialer omslutter hver sitteplass. Tanken er at det skal føles som å sitte i en elegant stue.

En rekke oppbevaringsrom er elegant integrert, her skal du ikke mangle noen steder å legge fra deg aviser, bøker, laptoper og annet nødvendig utstyr for å holde ut reisen.

Skape stemning

Kreativ bruk av forskjellige lyspunkter for å skape stemning og kontraster har vært mye brukt i eksklusive bilinteriører de siste årene. Det tar designerne også med seg til dette flyinteriøret.

Selve setet er naturligvis trukket i mykt skinn, som skal føles både luftig og behagelig. Flere integrerte bordløsninger er på plass, enten du bare trenger plass til champagneglasset eller ønsker å bruke tiden til å jobbe.

LES OGSÅ: Luksusbil? Nei, dette er egentlig noe helt annet


Med bredde på nesten 90 centimeter og lengde på over to meter blir luksussetet omdannet til en seng stor nok til at man virkelig kan strekke seg ut.
Med bredde på nesten 90 centimeter og lengde på over to meter blir luksussetet omdannet til en seng stor nok til at man virkelig kan strekke seg ut.


LES OGSÅ: Dette skal du kjøre hvis du mener SUV er for harry