Derfor skal du ikke vaske bilen med Zalo

vask
vask

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vaskebjørn spør:

Så deg akkurat på Godmorgen Norge på TV2 Benny! Moro å se en kar på TV også når man har lest mye av deg her på broom! Så du ga råd om bilvask der og jeg har et spørsmål jeg har tenkt på lenge nemlig hvor mye det egenlig bør koste for et bra vaskemiddel til bilen. Prisene hos forhandleren og på bensinstasjonen er jo nesten dyrere enn konas sjampoer. Her er det vel noen som tar seg urimelig bra betalt? Kommer jeg ikke like langt med å bruke grønnsåpe eller en skvett med Zalo?

Benny svarer:

Hei Vaskebjørn, ja jeg var gjest der i morges for å prate litt om vårpuss på bil. Det er jo absolutt sesongen for det nå!

Det finnes mye dyrt å bruke på bilen, ja! Det har blitt en stor industri dette etter hvert og det er nok ganske mye jåleri ute og går. Jeg er ikke helt overbevist på at det dyreste nødvendigvis er bedre enn det som koster langt mindre.

En ting jeg imidlertid er helt sikker på er at du ikke skal bruke zalo til å vaske bilen med. Zalo er supert til å vaske fettete middagsasjetter med, men på billakk er det ikke smart. Zalo er nemlig rene avfettingsvæsken og den tar ikke bare knekken på skitt, men også all form for polish. Bilen blir ren og pen med en gang, men den vil fort bli matt og skjoldete. Porene i lakken åpnes og dermed vil alt mulig svineri sette seg godt fast.

Grønnsåpe er nok da bedre, men jeg vil sterkt anbefale en bilshampo. Sjekk for eksempel hos en av bilrekvisita-kjedene, der får du bra produkter til en hyggelig pris. Lykke til med vasken!

LES OGSÅ: Slik får du den fineste bilen i gata

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her