Derfor kan mange trimme bilen uten å betale

Det avhenger bare av hvor gammel den er.

BMW M5
BMW M5

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Ser i et svar du har gitt ang Audi Allroad at "hvis bilen er over 10 år gammel er det lovlig å trimme den. Man trenger ikke betale HK avgift". Dette høres ut til å være for godt til å være sant..... Hvor kan jeg finne mer opplysninger og presiseringer om dette?

LES SAKEN: Denne bilen bør du ikke trimme

Benny svarer:

Heisann. For en gangs skyld har vi et avgiftsspørsmål som ikke er for godt til å være sant!: -) Det er nemlig bruksfradrag på dette og det er gradert over ti år. Det vil si at når det har gått ti år siden bilen første gang ble registrert, skal du ikke betale avgift selv om den får flere hestekrefter.

NB: Her er den en liten felle man kan risikere å gå i. Tiden begynner å løpe fra når bilen første gang ble registrert i Norge. Hvis det er snakk om bruktimport, er det altså ikke relevant når den første gang ble registrert i "hjemlandet" sitt.

Må rent personlig få legge til at jeg synes dette er helt høl i huet på mange måter. Det koster altså en liten formue å trimme en ny og sikker bil - mens en ti år gammel "holk" som kanskje har gått mye og er slitt på mange områder ( og har dårligere sikkerhetsnivå enn dagens nybiler) ikke skal koste noe. Det forteller ganske mye om at det er penger som er viktig for Staten her, ikke sikkerhet og miljø.

Det er dessverre også mange eksempler på folk som har trimmet gamle og slitne biler og som ikke har fått mye glede av det før ting har begynt å gå i stykker. Alt må være ship-shape for at dette skal bli bra!

LES OGSÅ: Så lite koster det å trimme bilen din

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du erfaringer med trimming? Skriv i kommentarfeltet under: