Derfor heter den Amarok

Amarok er navnet på VWs nye pickup. Det er slett ikke tilfeldig!

Volkswagen Amarok pickup
Volkswagen Amarok pickup

Konseptutgavene har gått under navnet Robust. Men når Volkswagens nye pickup kommer til Norge til høsten neste år, heter den Amarok. Hvorfor akkurat det? Jo, det skal du få vite nå:

I en pressemeldig forteller nemlig VW at målsettingen var å finne et navn som både er sterkt og enkelt og "samtidig skulle være lett å huske og enkelt å kommunisere uansett språk": For å sikre at dette ikke ble tatt for lett på, har språkeksperter fra samtlige av VWs store markeder deltatt i prosessen. Og som VW selv sier: "Det endelige navnet har klare assosiasjoner til verdier som frihet, kraft og natur".

Amarok blir en av de største bilene i klassen og eksteriørmessig hamler den absolutt opp med de tøffeste konkurrentene. Bilen er 5,18 m. lang og hele 1,9 m. bred. Det bør sikre god plass både i dobbelkabinen og bak på planet. Vi kan helt sikkert regne med at VW ruller ut en skikkelig smørbrødliste av motor- og utstyrsvarianter. Sannsynligvis får Amarok også alt tilgjengelig sikkerhetstutstyr, der er ikke alle konkurrentene like gode i dag. Bilen skal for øvrig produseres ved VWs fabrikk i Pacheco i Argentina.

Volkswagen Amarok pickup
Volkswagen Amarok pickup