Denne Volvoen har du ikke sett maken til

Det har tatt 25 år å bygge den ferdig - og nå er den til salgs.

PS hovedbilde (Foto: Privat)
PS hovedbilde (Foto: Privat)

Noen ganger tar ting både mer tid og blir mye dyrere enn man tror i utgangspunktet.

Det er denne bilen et godt eksempel på!

Volvoen som Roger fra Hærland selger har vært "under oppussing" i 25 år. Nå er den endelig ferdig - og Roger legger ikke skjul på at kostnadene underveis har vært langt større enn det han kan få for den. Nå ligger den nemlig til salgs for 48 000 kroner.

Klikk her for å se annonsen

Deler for over 100 000,-

Ja, nei, sånn er det jo gjerne! Det var en kamerat av meg som begynte på dette prosjektet, i 1985.

PS-motor (Foto: Privat)
PS-motor (Foto: Privat)

Så kjøpte jeg den til slutt for å få gjort den ferdig. Og da jeg fikk skilter på den igjen før jul i fjor, hadde den vel 25-års-jubileum som oppussingsobjekt. Ikke dårlig bare det, humrer Roger.

- Men da regner vi med at det har skjedd litt av hvert i løpet av disse 25 årene?

- Ja, så absolutt! Han som startet på prosjektet er billakkerer og kan tingene sine. Her er det overhodet ikke rust og den har selvfølgelig ny lakk. Det er ny forstilling, foringene er skiftet, kuler, bremserør, slanger - alt er nytt. Ja det er egentlig raskere å ramse opp det som ikke er skiftet. Det er nye deler for 100 000 kroner - i alle fall.

Sjelden Volvo-perle selges - les mer her

Skjøtet sammen

- Hva er det som har skjedd med fronten?

- Jo, dette var jo opprinnelig en 142, men så er den skjøtet sammen med en front fra 164. Støtfangeren er fjernet og det gjør at fronten er så spesiell. Dette er godkjent av Biltilsynet, noe som tok meg mye tid.

- Det var nemlig en forhåndsgodkjenning på jobben fra gammelt av. Men han som hadde gitt den var dessverre ikke blant oss lenger da jeg kom så langt som til å skulle få den godkjent. Som sagt: Det har tatt litt tid, dette prosjektet, forteller Roger.

940 er en annen Volvo-klassiker - les mer om den her

For mange prosjekter

- Under panseret er det en B30 som er overhalt og også påkostet et betydelig beløp. Originalt 150 hk, tipper den har rundt 170-180 nå. Ikke noen racerbil, men det går godt!

- Er det ikke litt vemodig å selge en slik bil?

- Jo, så absolutt. Jeg har lekt litt med tanken på å ha den som bruksbil, men jeg synes den er for fin til det. Og så har jeg for mange biler fra før og litt for mange prosjekter. Da synes jeg det er bedre at denne Volvoen kommer til noen som kan ta vare på den - og ikke minst ha mye glede av den, avslutter Roger.

LES OGSÅ: Topp 5 - Volvos beste stasjonsvogner

PS-volvo-bakfra (Foto: Privat)
PS-volvo-bakfra (Foto: Privat)