Førjulstiden er også en tid da flere enn vanlig setter seg bak rattet med promille i blodet. Derfor intensiverer Utrykningspolitiet sin innsats nå. Illustrasjonsfoto.
Førjulstiden er også en tid da flere enn vanlig setter seg bak rattet med promille i blodet. Derfor intensiverer Utrykningspolitiet sin innsats nå. Illustrasjonsfoto. Foto: Scanpix

Denne uken er UP ekstra på vakt

Øker innsatsen i førjulstiden.

Denne uken vil Utrykningspolitiet gjøre en ekstra innsats for å luke vekk rus- og fyllekjørere.

De holder på med dette hele året, men det er i noen perioder av året man ser for seg at risikoen for å møte på ruspåvirkede sjåfører er større enn andre. Det er om sommeren, og altså nå i julebordstria, skriver Sandefjords Blad.

LES OGSÅ: Her blir flest tatt og her mister flest førerkortet (+)

Formålet med denne ekstra innsatsen i uke 50, er som alltid, forebygging og redusere faren for drepte i trafikken.

Redusere antall drepte og skadde

– Det overordnede målet for kontrolluken er å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring. Det for å redusere antallet drepte og hardt skadde på norske veier. Ulykker forårsaket av sjåfører som er ruspåvirket, sier sjefen for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen, til etatens egne Facebook-sider.

LES OGSÅ: UP tar både rus og kriminalitet langs veien(+)

Han forteller at UPs tall ikke viser at politiet anmelder flere slike saker i desember enn i sommermånedene.

– Våre tall viser at politiet ikke anmelder flere rusførere i julebordstiden, enn vi gjør i sommermånedene. I 2015 anmeldte politiet ti prosent flere rusførere i sommermånedene (841/gjennomsnitt) enn i desember (759). En situasjon vi har erfart over flere år, sier UP-sjefen.

UP-sjefens råd

Han oppfordrer bilistene i tillegg til å kjøre rusfri, om å overholde fartsgrensene, bruke bilbelte og kjøre etter forholdene.

– Hvis du er usikker på om du skal kjøre etter å ha drukket dagen før, er det sikkert lurt at du lar bilen stå inntil du er helt sikker på at du kan kjøre, råder UP-sjefen.

Du kan lese mer om bil og motor på sb.no – her:

LES OGSÅ: Varslet om kontroll, det skulle han ikke gjort...