Her treffer Dacia Duster bokstavelig talt veggen. Tre stjerner i Euro NCAP er helt klart ikke bra nok. (Foto: Euro NCAP)
Her treffer Dacia Duster bokstavelig talt veggen. Tre stjerner i Euro NCAP er helt klart ikke bra nok. (Foto: Euro NCAP)

Denne SUV-en slaktes i krasjtest

Oppnådde bare tre stjerner. Her er de siste test-resultatene:

Den var en av fjoråets mest spennende bilnyheter, på den måten at Dacia Duster er bilen som skal gjøre ny SUV oppnåelig for veldig mange som tidligere har måttet nøye seg med bruktbil.

Renault-eide Dacia kjører en knallhard lavpris-profil og har hatt stor suksess med det. Nå spørs det imidlertid om de ikke har spart litt for mye.

Slått av el-biler

De rykende ferske februar-resultatene fra kollisjonstest-instituttet Euro NCAP viser nemlig at Duster ikke holder mål på kollisjonssikkerhet i forhold til konkurrentene. Der fem stjerner i praksis nesten har blitt "obligatorisk" og fire stjerner blir regnet som en liten fiasko, må Duster nøye seg med bare tre stjerner.

Dermed får den også lavere score enn elbil-trekløveret Mitsubishi i-MiEV, Citroën C-Zero og Peugeot iOn som var med i samme testrunde og alle oppnådde fire stjerner.

Tre andre SUV-er ble også testet. BMW X1, Mitsubishi ASX og Nissan Juke fikk alle fem stjerner.

LES OGSÅ: Kriseresultat i krasjtest

Se Dacia-krasjen i videovinduet under: