Denne SUV-en kommer om to år

Blir den like tøff som konseptet?

Mazda concept SUV bakfra
Mazda concept SUV bakfra

Kilder høyt oppe i Mazda-organisasjonen bekrefter nå at de jobber med en SUV hakket under dagens CX-7.

Navnet blir etter alt å dømme CX-5 og bilen blir basert på det svært futuristiske Kazami-konsepet som ble vist første gang i 2008. Størrelsesmessig går den inn i nedre del av SUV-klassen - der vi i dag finner biler som Nissan Juke, Mitsubishi ASX og den kommende mini-Land Roveren - for å nevne noen.

Se når Victoria Beckham avduker den nye Land Roveren her

Ned 30 prosent

Mazda er langt framme på vektreduksjon og skal ha jobbet mye med det underveis i utviklingen av CX-5- Målet er at den skal være minst 100 kilo lettere enn konkurrentene, kanskje også mer.

Under panseret vil vi finne Mazdas nye Sky-motorserie. Disse bensinmotorene er lette, de bruker mindre drivstoff enn dagens Mazda-motorer - og sammen med start/stopp-system og lagring av bremseenergi, skal forbruket reduseres kraftig. I kombinasjon med lettere biler, snakkes det helt opp i 30 prosent reduksjon.

LES OGSÅ: Bilen din bruker mye mer enn den skal

Tre og fem dører

Kazami-konseptet har vakt oppsikt med sine dramatiske linjer. Det gjenstår å se hvor mye som er igjen av dette når bilen går i produksjon. Men Mazda går i retning av mer vågalt design om dagen. I denne klassen er også takhøyden stor, det er bare å se på Nissan Juke som et eksempel på det.

Ifølge ryktene planlegger Mazda å lansere bilen både i tre- og femdørs versjon. Fleksible interiørløsninger skal sørge for god plassutnyttelse, noe som er svært viktig i denne bilklassen.

Kan Mazda-SUV-en yppe seg mot Volvo? Les mer her

Mazda-concept-SUV-side
Mazda-concept-SUV-side