Denne SUV-en kan du prute på

Kryper snart under 300 000 kroner. Dette er mye bil for penga!

touareg utsnitt
touareg utsnitt

VW Touareg
VW Touareg

Det vakte oppsikt da Volkswagen trådte inn i SUV-klassen i 2003 - med Touareg.

Bilen ble utviklet side-om-side med Porsche Cayenne og deler mye av mekanikken med den. Og de som hadde ventet seg en folke-SUV fra det som en gang var det store folkemerket - de hadde ventet forgjeves.

Solgte godt

Touareg hadde nemlig statusambisjoner og bød på både store motorer, mye utstyr og ikke minst et firehjulstrekksystem som nesten var unødvendig bra. I alle fall i forhold til behov og bruksområde hos de aller fleste som kjøper biler som dette.

Touareg klarte ikke helt å hamle opp med statusbilene i segmentet (les Cayenne, X5 og etter hvert nye ML), men særlig de første årene bet den godt fra seg på salgsstatistikkene.

Porsche til RAV4-pris - les mer her

Kjøpers marked

Den ble også kjøpt av mange som ønsker seg en stor luksus-SUV, men som ikke ønsket å framstå som altfor snobbete.

Og da er det jo ikke så dumt med et VW-merke i grillen.

Første generasjon VW Touareg.
Første generasjon VW Touareg.

Verditapet har imidlertid vært høyt og de siste årene har nybilsalget helt stoppet opp. Derfor har det lenge vært kjøpers marked og det forsterker seg ytterligere når en ny bil nå har vært vist.

Derfor kan du gjøre svært gode kjøp på Touareg, spesielt hvis du kjøper av privatperson. Forhandlere er generelt litt skeptiske til å ta den inn. Derfor er innbytteprisene lave og mange forsøker da å selge privat først.

Nye Touareg ble først avslørt som lekebil - les mer her

Bensin billigst

Prismessig varierer det mye, både i forhold til motor og utstyr. 2,5 TDI er klart det mest kurante motorutvalget her.

De rimeligste på bruktmarkedet har 3,2-liters bensin-sekser. Fin motor, men den er tørst og i denne klassen skal "alle" ha diesel. Men kan du leve med litt mer forbruk, ligger det an til veldig godt kjøp på Touareg med bensin.

Fra 319 000,-

Utstyr? Dette er utrolig viktig i denne klassen. Touareg "skal" ha skinnseter, navigasjon, automat og helst også luftfjæring. Vi har sett biler med stoffseter og manuelt gir - de skal du ligge unna med mindre du har tenkt å beholde bilen i mange, mange år.

Billigste Touareg på finn.no akkurat nå er en 2003-modell som har gått 147 000 kilometer. Den forlanger selger i utgangspunktet 319 000 kroner for. Billigste med diesel er en 2004-modell som har rullet 148 000 kilometer - prisforlangende er 345 000 kroner.

Firehjulstrekkeren med minst forbruk - les mer om den her

Ikke mye feil

Noe du skal se opp for? Du må selvfølgelig sjekke de vanlige slitedelene og også ta en titt under og forsikre deg om at bilen ikke har vært brukt til uvøren offroad-kjøring. Vi har hørt om endel tilfeller av kjølevannslekkasje fra vannpumpe og oljelekkasje fra oljekjøler. Ut over det er Touareg en bil med få kjente feil eller mangler.

Vil du vite mer? Da går du til Touareg-siden i Brooms bruktbilguide - den finner du her:

Lillebror er Norges mest solgte SUV. Les testen her

Første generasjon VW Touareg.
Første generasjon VW Touareg.