Denne SUV-en kan du gjøre et bruktkupp på

Luksuriøs sjuseter som ikke mange har hørt om.

Subaru B9_Tribeca
Subaru B9_Tribeca

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny. Jeg er på jakt etter en SUV med god plass til fem og skikkelig bagasjerom og aller helst vil vi ha sjuseter. Synes det er luksus å ha den fleksibiliteten med å kunne ha med noen ekstra passasjerer i ny og ne. Men dette er sannelig ikke enkelt. Vi har sjaltet ut en del japanske og koreanske biler fordi vi synes billigpreget blir for framtredende. Kjører A6 Avant i dag. Volvo XC90 tør jeg rett og slett ikke kjøpe og Audi Q7 synes jeg blir for voldsomt. Men har kommet over Subaru Tribeca som på mange måter oppfyller hele ønskelista. Googlet den og fant at dere har skrevet om den tidligere, men er det en bil du anbefaler meg å kjøpe brukt, forutsatt at prisen er riktig på den? Håper at du kan svare ganske kjapt. Hilsen P.M.

Benny svarer:

Hei sann! Moro at det er flere som oppdager såpass sære biler som dette!

Subaru B9 Tribeca (som er dens fulle navn) er en sjeldenhet her hjemme, det ble solgt en liten håndfull biler nye (de absolutt fleste var nok demobiler) og siden har det ligget mellom tre og sju-åtte av dem ute til salgs på finn.no til enhver tid.

Dette er ganske riktig en SUV med sju seter. Plassen er god (men ikke gedigen) og bilen er preget av høy komfort. Sterk 3-liters bensinmotor underbygger akkurat det, men er selvfølgelig ikke det mest kurante i en bilklasse der "alle" skal ha diesel. Utseendet er også temmelig spesielt, særlig fronten har nok skremt bort mange kjøpere.

På bruktmarkedet får du 2006/2007-modeller for rundt 500 000 kroner, og det er bare å prute. Nei, vent litt: Du MÅ prute. Dette er nemlig en tungsolgt bil og du må også være forberedt på å slite litt den dagen du eventuelt skal selge.

Derfor er dette ikke bilen hvis du har kort perspektiv. Men hvis du har tenkt å ha den i mange år og kan leve med litt høye drivstoffregninger – da er det bare å slå til. Du får en praktisk og påkostet bil med høy kvalitet til svært konkurransedyktig pris.

LES OGSÅ: Hva er beste SUV-kjøp til 500 000,-?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du synspunkter? Skriv i kommentarfeltet under: