Denne SUV-en er en skikkelig særing

Luxgen7 SUV Sports kommer fra et land som ikke er veldig kjent for bilproduksjon.

Luxgen SUV
Luxgen SUV

Innimellom alle nyhetene fra de store bilfabrikkene kommer det også noen fra de virkelig små. Denne bilen heter Luxgen7 SUV og vi skrev om den da den ble lansert i fjor. Nå har den taiwanske bilfabrikken kommet med en spesialversjon - kalt Luxgen7 SUV Sports.

Den har akkurat blitt avduket på den for oss ikke spesielt velkjente 2011 Taipei Automobile & Accessories Exhibition.

Debuterte utenlands

Sports-utgaven av Luxgens SUV kommer i sort, med detaljer i rødt. Det ser også ut som foliering av vinduene har stått på lista over modifsieringer. Detajler i "karbon" er på plass og i tillegg har baklysene fått en omgang med formørkelseskur.

20-tommere er på plass, bak er det to eksospotter. Innvendig er det også sorte og rødt som går igjen, i tillegg til aluminiumspedaler.

Luxgen debuterte utenlands i fjor, på den tiende bilustillingen i Dubai. I en pressemelding kan de fortelle at de også har vært med på andre internasjonale bilutstillinger, det dreier seg om Vietnam Auto & Petrol 2010 og Auto Feria Popular 2010 i den Dominikanske Republikk ( ja, et sted må man jo begynne!:-))

LES OGSÅ: Dette skal bli verdens billigste SUV

Ut i verden

Hjemme på Taiwan har de brukbar suksess og er blant de ti mest solgte bilmodellene. Både SUV-en og søstermodellen Luxgen7 MPV har en 2,2-liters bensinmotor på 174 hk under panseret og automatgir er standard.

Luxgen er forresten satt sammen av ordene "Luxury" og "Genuis" - det sier vel litt om ambisjonene.

Med et hjemmemarked på over 23 millioner innbyggere, har Luxgen absolutt potensiale for godt salg. Luxgen akter seg også ut i verden og starter med det kinesiske markedet - før de planlegger å ekspandere videre.

LES OGSÅ: Dette er de tre beste brukt-SUV-ene.