Denne SUV-en blir mye billigere

Feil motor har gjort denne tungsolgt i Norge. Men nå får den diesel!

2009 nissan murano1[1]
2009 nissan murano1[1]

Nissan Murano
Nissan Murano

Akkurat som konkurrenten Mazda XC-7 er Nissan Murano først og fremst tenkt som luksuriøs, komfortabel SUV i USA, og motoriseringen har vært deretter.

En sterk, men akk så tørst 3,5-liter V6 bensin på 265 hestekrefter her vært eneste alternativ så langt. Og med startpris på nesten 950 000 kroner sier det seg selv at salget av denne SUV-en ikke akkurat har tatt helt av her på berget.

190 hester

- Nå kommer den derimot med dieselmotor, og det betyr endelig at vi kan sette fokus på denne modellen sier Frode Langlie i Nissan Nordic.

- Den nye dieselmotoren blir etter alt å dømme en 2,5-liter på 190 hk, denne motoren vil også bli å finne i Pathfinder, forteller han videre.

Er dette SUV-en du skal kjøpe i 2010? Les mer her

Kommer i oktober?

- Og da vil prisen bli?

- Det er litt for tidlig å si. Vi har ikke dette klart ennå, da vi ikke vet noe om blant annet CO2-utslippet osv.

- Bilene vil gå i produksjon i juli, vi vil ha prisene klare rundt august og de første bilene ankommer i fjerde kvartal – jeg tipper oktober, forteller Langlie

Sammenligner med XC90

- Hvilke modeller vil du si blir hovedkonkurrentene til Murano?

- Mazda CX7 er ganske lik på fysisk størrelse, men en litt ”enklere” bil på mange måter. Murano er nok mer i segmentet luksus-SUV. Det er naturlig å trekke fram en bil som for eksempel Volvo XC90, men det avhenger så klart av pris.

Dette er manges drømme-SUV - les testen her

300 000 ned i pris?

Beregninger som Broom-redaksjonen har gjort – og som således er høyst uoffisielle – tyder på at Nissan Murano med dieselmotor vil havne i overkant av 600 000 kroner.

Altså 300 000,- – billigere enn dagens bensinutgave. Og med en slik prislapp vil Murano plutselig være interessant for langt flere enn de få entusiastene som til nå har kjøpt den med bensinmotor.

Norges mest solgte SUV i duell - les den her

Her er utgangspunktet - MED tak.
Her er utgangspunktet - MED tak.