Langer du ut 2,2 millioner kroner for denne (før avgifter), får du en sjelden jaktfalk.
Langer du ut 2,2 millioner kroner for denne (før avgifter), får du en sjelden jaktfalk.

Denne skal lages i bare 15 eksemplarer

Her snakker vi supersjelden sportsbil.

Det skjer omtrent på hver eneste store bilutstilling: At noen presenterer en ny rå sportsbil / superbil, som skal være meget eksklusiv og meget rask. Og med få unntak er alle slike produsenter borte etter noen få år.

På Frankfurt-messen i år stiller firmaet Halcon Supersport (Halcon er spansk for Falk), med en ny sportsbil kalt Falcarto. Under det rimelig tøffe skallet, finner man chassiset fra en Nissan 370 Z. Halcon sier at nesten ingenting gjenstår fra donorbilen, og at hver eneste karosseridel (mye i karbon) bortsett fra taket, er unik.

Motor opp til 640 hk

Motoren kommer også fra 370 Z. Med to turboladere skal V6-motoren på 3,7-liter være god for 640 hk i den råeste utgaven. Det betyr 0-100 km/t på 3,5 sekunder og en toppfart på 320 km/t. Falcarta starter på 170.000 Euro med 420 hk, mens 640-hesteren koster 250.000 Euro (noen påstår helt opp til 300.000 Euro). Firmaets talskvinne forteller at kun 15 biler vil bli bygget. 

Bestselgeren blir helt ny

Nå kan man være kynisk og påstå at et ukjent firma (som før dette har laget en elektrisk sykkel), skal slite tungt med å selge 15 eksemplarer av en bil som koster 250.000 Euro, og som er basert på en Nissan 370 Z. Men man får gi de sjansen, og se hva som skjer. 

Ledes av lokal forretningsmann

Halcon Supersport ledes av forretningsmannen Rick Damm, som engang i tiden hadde en kremjobb hos Lufthansa, men gikk lei. I 2011 stiftet han firmaet "Happy Landings", som utviklet ulike flysimulatorer. Før han nå er klar for eksklusive sportsbiler.

Han skal sette verdensrekord med gressklipper

Ingeniøren Jörg Bröll ledet den tekniske utviklingen av Falcarto. Designet er gjort av komponisten Christopher Kranz, som tegnet bilen via computer. Kranz har visstnok (hvis ikke jeg misforsto) skrevet låten "Unser Tag" for Helene Fischer, som er den største platina-artisten i Tyskland idag. 

Om det blir "Unser Tag" for Halcon Supersport gjenstår å se, men vi ønsker firmaet lykke til med satsingen!

Dette skal bli en ny norsk storselger