Dette er kjente linjer for bilkjennere   her snakker vi en ny modell fra det legendariske sportsbilmerket McLaren. Og ikke hvilken som helst modell heller, men oppfølgeren til det som i sin tid var verdens raskeste bil: McLaren F1.
Dette er kjente linjer for bilkjennere her snakker vi en ny modell fra det legendariske sportsbilmerket McLaren. Og ikke hvilken som helst modell heller, men oppfølgeren til det som i sin tid var verdens raskeste bil: McLaren F1.

Denne skal bli best i verden

Ser du hvem som kommer med ny modell?

McLaren er noe mer troverdig enn andre når de slår i bordet med ambisjoner om å lage verden best kjørebil. De har tross alt den legendariske McLaren F1 å vise til – bilen som i mange år var verdens raskeste serieproduserte bil, med en toppfart på 386 km/t.

Nå er det sluppet bilder og noe informasjon om oppfølgeren – P1. Det er en bil som har latt vente på seg – men som nå rapporteres å skulle bli produksjonsklar om rundt ett års tid.

SE VIDEO: Han skulle bare prøvekjøre superbilen ...

Knapp gir ekstra krefter

P1 bygger i stor grad på de erfaringene McLaren har gjort seg i Formel 1. Ryktene går på ut at motoren blir den samme som står i den forrige modellen de lanserte: MP4-12C.

Ikke småtterier det – vi snakker en potent V8-er som i P1 skal yte like i underkant av 1000 hk – men som ved hjelp av et KERS-system fra Formel 1 kan lagre enda mer energi i form av hestekrefter, som frigjøres ved å trykke på en knapp.

LES OGSÅ: Nissan GT-R: Denne bilen utfordrer elementene

McLaren P1 III
McLaren P1 III

2,8 sekunder

Mens verdens raskeste bil i dag er Bugatti Veyron Super Sport – som gjør 0–100 km/t på 2,5 sekunder og har en toppfart på over 430 km/t – er det ventet at McLaren vil klare akselerasjonsøvelsen på 2,8 sekunder.

Toppfarten blir foreløpig antatt å være ca. 384 km/t.

McLaren P1 IIII
McLaren P1 IIII

SE VIDEO: Denne superbil-byggeren startet med blanke ark

Raskest – men ikke raskest

McLaren understreker at det ikke skal bli den raskeste bilen i verden med tanke på toppfart og 0–100 km/t-tid, men den beste å kjøre.

– Vårt mål er å gjøre McLaren P1 til den mest spennende, mest kapable, mest teknisk avanserte og mest dynamiske bilen som noensinne er laget, sier McLaren-sjef Antony Sheriff.

Og det skal ikke bare være en subjektiv oppfattelse heller – Sheriff vil at det skal konkretiseres ved at P1 er raskest når det kommer til kjøring på bane.

LES OGSÅ: Bugatti Galibier: Skal bli verdens dyreste og raskeste familiebil

McLaren P1 II
McLaren P1 II

Avdukes

Selve avdukingen skjer 27. september i Paris-utstillingen. Da får vi trolig større innblikk både i teknikken, hvilke ytelser produksjonsmodellen vil få – og mer nøyaktig tidspunkt for når den kan settes i produksjon.

Prisen er det nok fremdeles for tidlig å si noe annet om enn at den vil sortere under kategorien "svinedyrt" ...

LES OGSÅ: Honda NSX: Superbil til Passat-pris