Denne raringen kan du snart kjøpe

Navnet er Juke - og dette blir en av de mest spesielle bilene i klassen.

PS Nissan Juke
PS Nissan Juke

Nissan er på hugget om dagen og skal nå følge opp kjempesuksessen med Qashqai. På bilutstillingen i Geneve i februar avduker de for første gang mini-SUV-en Juke - som er basert på konseptbilen med det meget spesielle navnet Qazana.

Nissan kaller den selv en liten crossover og bilen skal inn mellom Note og Qashqai. Dermed snakker vi Golf-klassen - men med et ganske annerledes bilkonsept enn det vi er vant til å denne klassen.

Dristigere enn konkurrentene

Nissan har akkurat avslørt navnet og sluppet ett lettere mystisk bilde av bilen.

Nissan Qazana Concept
Nissan Qazana Concept

Juke er "basert på" Qazana-konseptet. Hvor nært Nissan tør å legge seg opp til dette er uvisst, men sannsynligheten er stor for at dette blir en bil som virkelig vil skille seg ut.

Grepet med å erstatte de sakte-selgende modellene Almera og Primera med Qashqai har vært usedvanlig vellykket. Dermed tør Nissan også å satse dristigere enn mange av konkurrentene. Design er et av områdene de kan skille seg ut på, det er Qazana et svært godt eksempel på.

Duell mellom Qashqai og Skoda Yeti - klikk her

Fant tonen

Selv refererer Nissan til markedsundersøkelser som viser at det finnes et stort antall europeiske bilkjøpere som ikke finner det de ønsker seg blant det de oppfatter som uinspirerende og litt kjedelige småbiler.

- Nissan fant fort tonen med de europeiske bilkjøperne med Qashqai, og vi har jobbet hardt for å studere markedet på tilsvarende måte for Juke for å sørge for at vi tilfredsstiller alle behov for de europeiske bilkundene. Vi er overbevist om at Juke, på samme måte som Qashqai gjorde, vil skape en ny generasjon av kunder til Nissan, sier Simon Thomas, Nissans Europeiske Senior Vice President for Sales and Marketing.

Les testen av lillesøster Note - klikk her

Bygges i England

- Vår filosofi om å utfordre tradisjonelt tankegods har vært en enorm suksess med Qashqai. Vi har nylig nådd målet om 500.000 biler, og tar med oss alt vi har lært fra Qashqai til Juke. Vi er sikre på at vi nå står foran nok en suksess,” sier Simon Thomas.

Juke skal produseres sammen med Qashqai, Qashqai+2 og Note ved Nissans fabrikk i Sunderland i Storbritannia. Salget i Europa starter allerede i høst.

Lyst på brukt Nissan? Her får du oversikten

Nissan Qazana Concept
Nissan Qazana Concept