Passat 2
Passat 2

Denne Passaten blir både større og billigere

Dette er skissen på bilen VW skal knuse konkurrentene med.

Volkswagen-konsernet er langt fra fornøyd med markedsposisjonen sin i USA. Verken VW eller Audi gjør det bra nok i forhold til konkurrentene. Og skal VW oppnå sine svært ambisiøse salgsmål for de kommende årene, må det skje mye på dette området.

Så er da også VW i full gang med en skikkelig storoffensiv. De bygger nå en splitter ny bilfabrikk i Tennessee som skal kunne produsere opp mot 150 000 biler i året - skreddersydd for det amerikanske markedet.

Her kan du se spionbildene av den nye Europa-Passaten

Kutte prisene

En av dem er bilen du ser på skissetegningen over. Denne Passaten er spesiallaget for USA og skal erstatte dagens universelle modell når den går i produksjon første kvartal neste år.

Ikke helt overraskende blir bilen større enn forgjengeren, plass er som kjent noe amerikanere er svært opptatt av. Likevel skal VW klare å kutte prisen betydelig og bli svært konkurransedyktig i forhold til konkurrentene. I dag er Passat en av de dyreste bilene i sitt segment i USA.

Den mest elegante folkevogna? Les mer om Passat CC her

Ned mot 20 000 dollar

For å klare dette satser VW på å bruke over 80 prosent deler fra lokale leverandører. Det skal i seg selv redusere kostnadene, dessuten gjør det at bilen blir langt mindre sårbar for valutasvingninger.

Dessuten skal USA-Passaten hente over mellom 30 og 40 prosent av delene sine fra nye VW Jetta som bygges i Mexico. Det gir betydelige stordriftsfordeler.

I fjor solgte ikke VW mer enn litt over 11 000 Passater i USA. Der koster en bil med 2-liters bensinturbo rundt 28 000 dollar. Målsettingen er å få den nye modellen helt ned mot 20 000 dollar.

Fortsatt bestselger: Les testen av dagens Passat her¨

Passat oppslag
Passat oppslag