Denne Norgesmodellen får spesialpris

Ny modell oppfyller norske bilkjøperes "gullrekke".

Slik ser det ut innvendig i en Mercedes C-klasse stasjonsvogn - og fra høsten av får du den med automatgir og 4x4 fra 470.000 kroner.
Slik ser det ut innvendig i en Mercedes C-klasse stasjonsvogn - og fra høsten av får du den med automatgir og 4x4 fra 470.000 kroner.

Nye C-Klasse har alt ankommet Norge, og om ikke lenge er det duket for "Norgesversjonen" - da snakker vi naturligvis stasjonvogn.

Den kommer til Norge i september. Selve drømmeversjonen, C 250 BlueTEC 4MATIC, lanseres med et spesielt gunstig introduksjonstilbud: Med sterk dieselmotor og firehjulstrekk, er den nå tilgjengelig fra 495.000. Vil du ha den som sedan er prisen 25.000 kroner lavere.

Les også: Gammel Mercedes: - Nei, dette er ikke verdens beste bil

Sterk motor

C-klasse har etter lanseringen i mars fått en god mottakelse fra både kunder og presse.

C 250 BlueTEC 4MATIC kommer standard med 7G-TRONIC automatgir - og byr på 204 hestekrefter fra en 2,1 liters firesylindret dieselmotor.

Sammenlignet med Audi A4 er dette gunstig. For eksempel koster en A4 quattro Avant med S-tronic og 190 hk fra 498.600 kroner.

BMW på sin side ligger litt høyere i pris på sammenlignbar modell. 320d xDrive med 184 hk og automat har listepris på 517.000 kroner.

Les også: Ny salgsrekord for Mercedes

Audi og BMW billigere

Fordelen med både Audi og BMW er at de også tilbyr firehjulstrekk i kombinasjon med mindre motorer - og manuelt gir - og dermed senkes inngangsprisen betydelig. 

For eksempel starter Audi A4 på 433.000 kroner - som stasjonsvogn, 150 hk dieselmotor og manuelt gir.

Først senere kommer Mercedes med mindre motor i kombinasjon med 4Matic.

Introduksjonstilbud

- Firehjulstrekk er et satsningsområde for Mercedes. Derfor har vi jobbet hardt for å sikre et spesielt gunstig introduksjonstilbud på C 250 BlueTEC 4MATIC. Denne prisen er imidlertid kun gyldig i en begrenset periode, frem til den forventede volummodellen C 220 BlueTEC 4MATIC blir tilgjengelig. Dette skjer etter planen i andre kvartal 2015, sier direktør i Mercedes-Benz Personbil, Johnny Kristian Danielsen.

Les også: Brukt taxi kan være veldig mye bruktbil for pengene