Denne møkkabilen er laget i Portugal

Det er ikke bare keeperne deres som gjør feil!

Volkswagen Sharan 1997
Volkswagen Sharan 1997

Portugal er et supert ferieland, de har en vakker og spennede hovedstad - og de er slett ikke dårlige i fotball heller.

Men en ting er de overhodet ikke gode på: Nemlig bilproduksjon.

Helt siden 1996 har de produsert en av de dårligste bilene i moderne tid. Det vil si det var opprinnelig tre av dem: Nemlig VW Sharan, Ford Galaxy og Seat Almambra.

Mye kan gå galt

Denne flerbruks-trioen var et samarbeidsprosjekt mellom Ford og VW. Og når to store bilprodusenter bestemmer seg for å samarbeide - og attpåtil bygge bilene i et tredjeland med heller syltynne bilproduksjonstradisjoner - kan selvfølgelig mye gå galt. I dette tilfellet gikk det aller meste galt.

Som vi skriver i Brooms bruktbilguide om VW Sharan:

Bruktbilen fra Helvete

Om årsaken er kulturforskjeller eller bare dårlig kvalitetssikring, skal være usagt. Men få biler de siste tiårene har vært belemret med så mange problemer som dette trekløveret.

Les mer om Sharan i Brooms bruktbilguide - klikk her

Sharan og Galaxy var soleklare kandidater til tittelen Bruktbilen fra Helvete.

Her kan du lese hva Brooms bilekspert Benny Christensen mener om dem:

Hva skjer når VW og Ford setter seg ned og bestemmer seg for å bygge en bil kun bestående av de dårligste delene fra hver produsent? Jo, resultatet blir hetende VW Sharan, Ford Galaxy - og etter hvert Seat Alhambra. Different label – same shit, for å si det på godt norsk. Og særlig TDI med automatgir – den verste av dem alle - har gitt mang en familiefar med stram økonomi søvnløse netter...

Innbytte? Nei takk!

For meg virker det også som eiere av dette trekløveret driter i rengjøring av bilene sine. Det gjør de jo akkurat ikke til mindre drittbiler.

Da jeg jobbet som bilselger og det ble spørsmål om innbytte av en av disse, var det bare å ta den tunge veien inn til salgssjefen. Selv om jeg visste – og forsto – at svaret ville bli et blankt NEI. Det ble å sette seg ned ved telefonen og høre om det var en eller annen oppkjøper som var dum nok til å gi et skambud.

Du skal kjøpe: En av de dumme oppkjøperne angrer og selger til netto innkjøpspris eller lavere. Begynn å ønske deg verktøy og gavekort fra Biltema og Torshov bilrevisita til jul og bursdager.

Du skal selge: Delebil er stikkordet her. Etterspørselen etter deler til disse bilene er stor...

Gikk du glipp av kåringen? Dette ble Bruktbilen fra Helvete