- Denne må du ikke finne på å kjøpe

Derfor er Land Rover Freelander et skummelt SUV-kjøp til 50 000 kroner.

Freelander detalj bakfra
Freelander detalj bakfra

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei håper at du kan svare meg på et spørsmål som har med Land Rover Freelander å gjøre. Min trofaste Toyota Carina har takket for seg etter en EU-kontroll som ikke gikk så bra og selv om det passer dårlig med økonomien min må jeg kjøpe bil nå. Vi bor litt kronglete til og etter å ha fått hjelp av naboer mange ganger etter at jeg har kjørt meg fast, har jeg så veldig lyst til å kjøpen en bil med firehjulstrekk nå.

Har sett på Suzuki Vitara som jeg har fått anbefalt, men også En Land Rover Freelander som ser veldig fin. Jeg har falt skikkelig for den og bare lurer på om du tror det er et lurt kjøp? Den er fra 1999 og har gått 225 000 kilometer. Selgeren vil ha 49 000 kroner for den. Det er ikke noen garanti på den og heller ikke servicehefte men selgeren sier at den er i god stand. Den ser helt perfekt ut for meg og ungene og er akkurat passe stor for oss. Tror du det er lurt å kjøpe den?

Freelander-forfra
Freelander-forfra

Benny svarer:

Hei hei. Rett på sak: Denne bilen bør du ikke finne på å kjøpe! Når du skriver at det passer dårlig med økonomien å kjøpe bil, regner jeg med at det vil passe enda dårligere med store påkostninger ETTER at du har kjøpt bil og det er det dessverre altfor gode muligheter til på en gammel Freelander som har gått så langt.

Dette er nemlig alt annet enn kvalitetsbiler og 1,8-literen er en notorisk dårlig motor. Mye annet har også en tendens til å gå i stykker stadig vekk. Manglende servicehefte på en slik bil trekker også veldig ned. Med det ryktet Freelander har fått etterhvert, er dette en typisk "billigbil" på bruktmarkedet, det betyr dessverre også at mange av eierne ikke bryr seg om å passe særlig godt på dem - og dermed forsterkes problemene ytterligere.

Skal du ha firehjulstrekker til 50 000 kroner vil jeg absolutt anbefale deg å se på noe japansk. for eksempel Suzuki Vitara. Enkel og ganske primitiv bil, men kvaliteten er jevnt over høy. Kjøp gjerne så ny bil som mulig og sjekk nøye at den er skikkelig fulgt opp at tidligere eiere. Komplett servicehefte er en stor fordel! Lykke til med valget!

LES OGSÅ: Derfor var Freelander nominert til "Bruktbilen fra Helvete"

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du synspunkter? Skriv i kommentarfeltet under: