Denne koster mindre enn du tror

Drømmer du om Aston Martin? Nå får du den til Passat-pris.

Aston Martin DB7 Vantage
Aston Martin DB7 Vantage

DB7 regnes som den første av de moderne Aston Martin-modellene. Den kom på markedet i 1994 og solgte jevnt og trutt til den ble pensjonist i 2003.

Også her hjemme ruller det et pent lite antall av denne lekkerbiskenen. Og her har du absolutt mulighet til å skaffe det en bil med solid James Bond-faktor - til samme pris som naboen har betalt for Passaten sin.

400 000 kroner

DB7 har nemlig fått ganske hard medfart på bruktmarkedet og er du villig til å lete litt rundt i Europa, får du bil hjem på norske skilter til rundt 400 000 kroner. Her hjemme er utvalget naturlig nok mer begrenset. I skrivende stund ligger det to DB7 ute til salgs, til henholdsvis 649 000 og 695 000 kroner.

De rimeligste bilene er av tidlig årgang og har 3,2-liters sekser på 340 hester under panseret. I 1999 ble det virkelig fart i sakene med en 6-liters V12 på 420 hk. Mange mener at dette er langt riktigere motorisering på denne bilen enn 3,2-literen.

Mer lyst på Jaguar? Dette er nesten tvillingen til DB7

Klassisk design

Særlig i starten bare DB7 preg av at den var utviklet med svært beskjedne ressurser.

Aston Martin DB7
Aston Martin DB7
Den er bygget på en modifisert versjon av plattformen til gamle Jaguar XJS. Ikke verdens mest moderne konstruksjon, men Aston Martin-ingeniørene gjorde maksimalt ut av utgangspunktet.

DB7 bærer preg av solid håndverk, ispedd noen engelske særegenheter. Det siste selvfølgelig både på godt og vondt.

Designet har holdt seg usedvanlig godt og her er det ingen tvil når du kommer kjørende: Dette er klassisk, engelsk sportsbil. Coupeen er rimeligst på bruktmarkedet, men også cabrioleten begynner å bli svært oppnåelig.

Les testen av verdens mest solgte roadster - klikk her

Ble riktig bra

Noe du skal se opp for? Vi spør Brooms bilekspert, Benny Christensen:

- DB7 ble riktig bra etter hvert, men i starten var det mye småfeil og problemer. Jeg vil derfor anbefale å kjøpe så nye bil som mulig, selv om det kanskje betyr at den både har gått langt og kanskje ikke er visuelt helt strøken.

På plass i bruktbilguiden

- Servicehistorikk og kjærlig pleie av tidligere eiere er en forutsetning. Dette er biler som må følges skikkelig opp. Hvis ikke kan det ende både i store problemer og ikke minst store påkostinger. Men finner du et pent eksemplar og tar godt vare på det, trenger det absolutt ikke bli astronomisk dyrt å eie en DB7, sier Benny.

DB7 er nå plass i Brooms bruktbilguide. Klikk her for å lese mer om den:

Aston Martin DB7
Aston Martin DB7