Denne kommer til å selge som hakka møkk

Brooms bilekspert tester nye Audi A1.

Audi markedsfører A1 som en 'citybil'   og her er den midt i Oslo sentrum sammen med Brooms Benny Christensen.
Audi markedsfører A1 som en "citybil" og her er den midt i Oslo sentrum sammen med Brooms Benny Christensen.

Denne uka får du se testen av nye Audi A1 på Broom. Vår bilekspert Benny Christensen har kjørt flere versjoner av bilen. Her er førsteinntrykket hans:

- Audi har laget en småbil som skiller seg ut i denne klassen. A1 er akkurat så mye premium at den forsvarer pristillegget i forhold til de fleste konkurrentene. Dette er et gjennomført stykke bil og jeg tror Audi-forhandlerne kommer til å selge mye av den. Veldig mye, sier Benny.

- Hva legger du i premium her?

Morsom å kjøre

- Først og fremst at den på veldig mange måter føles som en bil minst en klasse over. Det gjelder både understell, fjæring/demping, komfort og støynivå.

- A1 er morsom å kjøre, ja kjøreegenskapene er nesten litt Mini light og det er et stort kompliment. Noen vil kanskje synes at den er vel fast, men det gjør ikke jeg. Det er morsomt å kjøre småbiler som ligger så godt på veien.

- Foran kunne du nesten like gjerne sittet i en A4. Finishen i interiøret er også høy. Det er kanskje litt mye gråplast noen steder. Men det er også avhengig av hvordan du selv ønsker å "pynte" interiøret. Her er det nemlig mange valgmuligheter, forteller Benny.

Denne SUV-en venter mange på - les mer om Q3 her:

Lite bagasjerom

- Hva med baksete- og bagasjeplass?

- Her merkes det at Audi har prioritert mye plass foran. Baksetet er sånn omtrent som forventet i denne klassen, bagasjerommet er mindre enn jeg hadde trodd. Det er ikke minst ganske grunt og du må fort ned med en del av bakseteryggen hvis du skal ha med mye. Og barnevogn tror jeg er ganske umulig i denne bilen.

- Akkurat det vil vel begrense kjøpegruppa noe?

- Tja, det er vel neppe noen som kjøper bil i denne klassen hvis de har store plassbehov. Jeg tror dette først og fremst vil være en bil for single eller par uten barn, både unge og gamle. Og den blir helt sikkert populær som bil nummer to. Mitt tips er at mange kommer til å bytte inn Polo i A1. Dette kan nok fort bli den store motebilen i denne klassen en god stund framover, mener Benny.

Trenger du egentlig større bil? Les Polo-testen her

Bestselger

- Hvem er de argeste konkurrentene?

- Både Polo og Golf kommer til å merke A1. Mini og Volvo C30 er også to veldig nærliggende konkurrenter. Plassmessig er A1 og C30 ganske like, begge har mye plass foran, brukbare baksetet og små bagasjerom.

Men Audien er hakket morsommere å kjøre og har også fordelen av å ha nyhetens interesse. Derfor tror jeg også at den kjapt kommer til å bli bestselgeren i denne klassen, sier Benny.

A1-testen hans kan du se på Broom Live tirsdag 17. august - og du kan også lese en utvidet test her på broom.no.

Overraskende rimelig: Her kan du lese mer om A1-prisene.

x A1 bak
x A1 bak