Slik så det ut tidlig onsdag morgen da køen så vidt hadde begynt å danne seg der riksvei 159 møter E6 (Foto:  Jan Olav Schei, rb.no / ANB)
Slik så det ut tidlig onsdag morgen da køen så vidt hadde begynt å danne seg der riksvei 159 møter E6 (Foto: Jan Olav Schei, rb.no / ANB)

Denne køen ble for lang for vegvesenet

Kollektivfeltet laget E6 kaos. Nå gjør vegvesenet retrett.

Etter flere dager med lange køer og oppgitte bilister på riksvei 159 i Lørenskog, har Statens vegvesen nå bestemt seg for å fjerne kollektivfeltet som er årsaken til problemene. Det skriver rb.no

Til tross for at det nye buss- og taxifeltet var nytt i sommer har veivesenet nå bestemt seg for å gå tilbake til det gamle kjøremønsteret.

Og tilbakeføringen til starter allerede natt til torsdag.

Enig med Ruter

– Innføringen av kollektivfelt på strekningen ble gjort for å få bussene fortere fram når vi drev anleggsarbeider på E6 ved Stubberudmyra bru, sier sjefsingeniør Anders Dalen i Statens vegvesen, Trafikk Oslo.

Etter noen dager med mye kø på riksvei 159 har veivesenet innsett at løsningen ikke kunne bli permanent.

– Å prioritere kollektivtrafikk og miljø er viktig for oss. Men på denne strekningen ser vi at et eget kollektivfelt her ikke fungerte så godt som vi hadde håpet. Blant annet ble bussene stående i den samme køen som bilene før de rakk å komme seg inn i bussfeltet. Etter samråd med Ruter gjeninnfører vi derfor den gamle løsningen med to ordinære kjørefelt, sier Dalen.

Det nye kollektivfeltet skapte sterke meninger da rb.no skrev om saken tirsdag.

Kjørefelt ble borte

Opptatt av pendlerne

Noe av hensikten bak det nye kollektivfeltet som nå blir fjernet, var å få de reisende med buss så fort fram som mulig.

– Det er mange som pendler mellom Oslo og Lillestrøm og Romerike, og det er et mål å få flere til å reise kollektivt på viktige innfartsårer til hovedstaden. Hvordan vi skal få dette til er noe vi ser på kontinuerlig, sier Anders Dalen.

Begynner i natt

Allerede i natt vil arbeidet med å tilbakeføre kjøremønsteret på riksvei 159 og E6 begynne.

Foreløpig er det usikkert om alt blir gjennomført på en natt, men Statens vegvesen sier de skal gjøre det de kan for å få prosessen raskt unna.

Flere bil og motorsaker fra rb.no finner du her:

Les også: Denne bilen utfordrer deg