Denne knuser konkurrentene

Har solgt nesten dobbelt så mye som nummer to på lista så langt i år.

Denne bilen har solgt rekordbra så langt i år. Mars måned er heller ikke noe unntak.
Denne bilen har solgt rekordbra så langt i år. Mars måned er heller ikke noe unntak.

Salgsstatistikken for mars måned er akkurat ute og markerer nok en knallmåned for VW Golf. Med 601 registrerte eksemplarer er Golf den suverene vinneren i mars. Og etter årets tre første måneder er Golf nesten dobbelt så stor som nummer to på lista, Toyota Avensis.

1937 Golfer har funnet nye eiere. Avensis på andreplass har 1042 og så er det en liten luke ned til VW Passat på tredjeplass med 939 eksemplarer - så langt i år.

Treffer kjøperne hjemme

- Dette er et svært imponerende tall. Golf hadde et kjempeår i 2009 og har bare gasset på ytterligere i 2010. Egentlig er det litt merkelig for dette er den minst "nye" av alle Golf-generasjonene så langt. Men likevel treffer den altså midt i blinken hos nybilkjøperne, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

- Overrasket over at Golf gjør det så bra?

- Ja, det må jeg innrømme at jeg er. Men dette er helt klart en bil som treffer mange kjøpere hjemme. Golf er en nesten klasseløs bil og den innfrir bilbehovene til svært mange kjøpere. En markedsandel på 6,4 prosent for denne modellene alene så langt i år er rett og slett rått!

Hva skyldes suksessen? Les Golf-testen her

Beste siden 1996

Mars ble altså en ny god Golf-måned. Volvo V70 er også skikkelig i siget med avgiftsgunstige motorer og svært gunstige priser. 387 registrerte biler i mars gir en sterk andreplass. Så skiller det bare èn bil mellom Toyota Avensis (382) og Nissan Qashqai som imponerer med en sterk fjerdeplass med sine 381 biler.

- Mars var i det hele tatt en veldig god måned for nybilsalget. Vi skal helt tilbake til 1996 for å finne en like sterk marsmåned, sier Knut Skogstad videre.

- 11 486 personbiler er en økning på hele 51,1 prosent i forhold til samme måned i fjor. Bruktimporten øker også voldsomt, pluss 55,1 prosent og 2531 biler.

Denne BMW-SUVen kan du spare mye på å bruktimportere

Nødvendig utskiftning

- Hva tror du dette skyldes?

- Hovedårsaken er nok at folk igjen tør å bruke penger og da er ny bil høyt på ønskelista hos mange. Fjoråret begynte katastrofalt dårlig, men tok seg så kraftig opp fra sommeren. Og denne tendensen har bare økt på så langt i år.

- Men dette er også i alle høyeste grad nødvendig. Norge har altfor høy snittalderen på bilparken vår, så vi trenger nye og mer miljøvennlige biler ut i trafikken, sier Knut Skogstad.

Volvo XC60 gjør det også sterkt - les mer om den her

Her er marstallene brutt ned på bilmodeller. Tallene kommer fra Opplysningsrådet For Veitrafikken (OFV)

statistikk-bilsalg
statistikk-bilsalg

PS-Golf-Europavinner
PS-Golf-Europavinner