Denne knuser alle konkurrentene

Her er vinnerne og taperne i juli.

VW Golf front
VW Golf front

VW-Golf-side
VW-Golf-side

Volkswagen Golf har virkelig festet grepet i toppen av salgsstatistikkene. De rykende ferske juli-tallene viser at Golf har hatt nok en knallmåned. 893 solgte eksemplarer er mer enn dobbelt så mye som nummer to på lista.

Så langt i år er det solgt 4823 Golf-eksemplarer, det gir en solid markedsandel på 6,6 prosent. Da kan nok VW leve med at snart sluttsolgte Passat sakker litt akterut på lista. Til gjengjeld gjør ny Polo det bra - og er med på å sikre VW en total markedsandel på 15,5 prosent.

Hvorfor gjør den det så bra? Les Golf-testen her

Sterkt fra Toyota

En annen bilmodell som virkelig har vind i seilene nå, er Nissan Qashqai. Facelift har løftet salget ytterligere og mange velger også den forlengete +2-utgaven.

Også Toyota Avensis hadde en veldig bra julimåned etter litt fallende tendens på vårparten. Norges nest mest solgte bil denne måneden - og Avensis er bare 38 biler unna å holde andreplassen så langt i år. Toyota kan også glede seg over godt Auris-salg om dagen.

SUV-leder

Blant mange plusstall er det sju biler som har minustall i juli. Verst gikk det for Toyota Urban Cruiser som rygget tilbake 34,2 prosent. Så langt i år er Urban Curiser den 20. mest solgte bilen i Norge.

Månedens mest solgte firehjulstrekker er for øvrig Toyota RAV4. Så langt i år er det Mitsubishi Outlander som har solgt best av SUV-ene, foran VW Tiguan og Volvo XC60.

Priskutt gir suksess - les mer om XC60 her

Her er salgstallene for juli og så langt i år - brutt ned på modell:

salgstall-juli
salgstall-juli

Alle tall fra Opplysningrådet for Veitrafikken.