Denne klassikeren er helt unik

Gjetter du hvorfor den ble solgt uten radio?

Mercedesen fra 1985 her ikke gått mer enn drøyt 19.000 kilometer på alle disse årene og er som ny. Faksimile fra finn.no
Mercedesen fra 1985 her ikke gått mer enn drøyt 19.000 kilometer på alle disse årene og er som ny. Faksimile fra finn.no

Mercedesen på bildet over var en skikkelig stasbil 70- og 80-tallet. Den gangen regjerte Mercedes mer eller mindre alene i premium-segmentet. De nærmeste konkurrentene var fra USA eller England, men de spilte liksom i en annen divisjon.

Bakfra kom imidlertid BMW og Audi, men hadde den gangen ennå ikke nådd helt opp.

Ryktene sier at Daimler-Benz-konsernet startet med å utvikle en best mulig bil, og først etterpå summerte hvor mye de måtte ta betalt for den for å gå i pluss. Noen sparekniver var det ikke snakk om.

Verdens beste bil?

Det er neppe helt sant, men det er i alle fall en god historie. En historie som på mange måter sammenfatter det inntrykket mange sitter igjen med et godt kvart århundre etter at bilen gikk ut av produksjon: Det var en knakende god bil...

Noen mener sågar at dette er verdens beste bil.

Dette er også bilen som dannet opptakten til det som utpå 90-tallet skulle bli kjent som "E-klasse".

Antallet biler ute på veiene har naturlig nok sunket drastisk etter glansdagene på 70- og 80-tallet. Det er relativt sjelden det dukker opp skikkelig fine eksemplarer. Men det hender. Heldigvis.

Da som regel i Coupe-utgaven C/CE, eller en velholdt sedan. Veldig sjelden i en Transporter, forkortet til T-utgave som Mercedes kalte stasjonsvogna si. Som stasjonsvogner flest levde de ofte harde liv med lange dager og tunge tak. Slik tar etter hvert knekken på det meste. Også en vaskekte Mercedes.

En W123 kan brukes daglig - hvis du har hjerte til det

Unik Mercedes til salgs

Desto gledeligere var det derfor da bilen i denne annonsen dukket opp forleden dag. Ikke bare ser den ualminnelig fin og velholdt ut. Den er det også. En titt på kilometertelleren avslører hvorfor. Kun 19.230 kilometer har den kjørt, på 32 år!

Staselig bil i staselige omgivelser. Faksimile fra finn.no
Staselig bil i staselige omgivelser. Faksimile fra finn.no

Se hele annonsen og alle bildene her:

Vi sakser fra annonsen hvor det står:

Vi har gleden av å presentere en særdeles STRØKEN og "ubrukt" NORSKSOLGT 1985 Mercedes-Benz 200T i den klassiske fargekombinasjonen hvit/blå! Dette er en aldeles nydelig bil som fremstår i en slik tilstand som garantert gir hakeslipp! Denne bilen er så godt ivaretatt at den like gjerne kunne stått parkert på et Mercedes-Benz museum! Innvendig lukter bilen fremdeles ny!

Mercedes W124: Selveste taxi-kongen er blitt veteranbil

Omtalt tidligere på Broom.no

Videre står det å lese:

Bilen ble solgt ny i Norge av Cederwall Auto som i sin tid var en av de største Mercedes-Benz forhandlerne i Osloområdet. Bilen ble kjøpt av en kvalitetsbevisst herremann i 1985. Legg merke til at radio ikke ble bestilt til denne bilen da kjøreturene måtte nytes uten støy og forstyrrende elementer.

Komplett historikk med kvitteringer og EU-godkjenninger foreligger i egen perm. Bilen har også en egen liten reportasje skrevet av Benny Christensen fra bilnettstedet broom.no. Denne reportasjen ligger også vedlagt i permen.

Vi har altså skrevet om denne bilen tidligere også. Men en god ting kan ikke gjentas for ofte heter det jo. Vi lar den derfor å nok en omtale - og ytterligere en sak inn i permen sin.

Mercedes SEC: Nå er den et veterankupp

Enkleste og billigste utgave.

Originalt reklamebilde fra den gang bilen var ny. 
Originalt reklamebilde fra den gang bilen var ny. 

Er bilen like fin som den ser ut på bildene, fortjener den definitivt å bli bevart for ettertiden. Selv om 200T var billigste og enkleste utgave tilbake i 1985.

Men ikke alle kan ha en 280 TE med Zender-spoiler-kit, skinninteriør og BBS-felger. Noen ganger ligger sjarmen i det enkle, urørte og opprinnelige. Slik som de blå stoffsetene, de hvite hjulkapslene og mangelen på radio. Akkurat slik man finner det på denne bilen.

Prisen oppunder 200.000 kroner kan kanskje synes litt stiv ved første øyekast. Men prøv å regne hjem hva det vil koste å restaurere opp en bil til denne tilstanden – om det i det hele tatt går uten at den mister noe av den opprinnelige sjarmen, sjelen og identiteten. Vi tror den er verdt hver krone.

Les også: Disse bilene kjøper Lotto-millionærene

Video: Se hva Mercedes kommer med nå