Denne har mange familier ventet lenge på

Dette er manges sjuseter-favoritt - selv om kvaliteten har vært frynsete.

Her er nye Sharan ute på test i fjor, godt kamuflert. (Foto: Scoopy)
Her er nye Sharan ute på test i fjor, godt kamuflert. (Foto: Scoopy)

VW Sharan har vært på markedet helt siden 1995. Dermed er den en av de aller eldste bilmodellene på markedet i dag. Og mange venter på oppfølgeren.

Dagens modell har blitt freshet opp flere ganger underveis, men i forhold til de nyeste konkurrentene føles den nå veldig gammel. Derfor haster det for VW å få ut andre generasjon.

Konkurrere med S-Max

Dette spionbildet viser bilen under testing og nå nærmer det seg endelig innspurt. Planen skal være å vise ferdig bil neste år.

Sharan kommer til å vokse i alle retninger og bli en av klassens største biler, ved siden av Ford S-Max.

Nettopp S-Max blir den argeste konkurrenten. Forden har blitt favoritten til mange storfamilier. Den kombinerer mye plass og høy fleksibilitet med gode kjøreegenskaper - og den kombinasjonen må også Sharan klare.

Les Brooms test av Ford S-Max

Skyvedører

Vi kan forvente oss en bil som både skal ha plass til sju, men også romme brukbart med bagasje selv når alle setene er i bruk. Alle fem baksetene må kunne felles ned i gulvet, slik at varerommet blir helt flatt når det trengs.

Sharan skal også få skyvedører bak. Det gir bedre adkomst, særlig til de to bakerste setene. Samtidig er det smart på trange parkeringsplasser.

Kvalitetsproblemer

Dagens Sharan var opprinnelig et samarbeidsprosjekt mellom VW og Ford. Bilen har slitt med store kvalitetsproblemer og har aldri klart å komme opp på nivå med de beste konkurrentene.

Denne gangen gjør VW hele jobben selv og kommer garantert til å sørge for å ikke gjøre de samme feilene som på dagens modell.

Lyst på brukt Sharan? Klikk her for å se hva Benny mener om den.