Denne har fått samboeren til å glede seg til bilturene

... og nå synes Tor Arne hun fortjener å vinne vinterdekk også. Les historien:

Fiat 500, her i cabrioletversjon, har ikke lenger nyhetens interesse. Det merkes på salgstallene.
Fiat 500, her i cabrioletversjon, har ikke lenger nyhetens interesse. Det merkes på salgstallene.

Akkurat nå kan du vinner splitter nye felger og vinterdekk her på broom.no.

Broom-julenissen slår nemlig til igjen – denne gangen utenfor sesong! I samarbeid med Super Dekk Service gir vi bort tre sett splitter nye felger med vinterhjul til de som fortjener det aller mest.

Bidragene har allerede begynt å strømme inn. Her er et av de første vi har falt for, fra Tor Arne Hellkås som forteller om hvordan samboeren hans fikk et helt nytt syn på bilkjøring. Her er hans historie:

Tøff jentebil?

Jeg synes min kjære samboer bør få vinne et sett med vinterhjul til den nye bilen sin.

Da hun endelig skulle kjøpe seg sin første bil, fikk hun høre hjemmefra at det måtte bli en Toyota. Hun kommer fra en familie hvor Toyota er det eneste riktige valget, og det har resultert i en noe ensformig bilpark (stor familie!).

Ikke et vondt ord å si om Toyota, men etter å ha ønsket seg en tøff "jentebil" i mange år fryktet jeg for husfreden da en tidlig 90-modell Corolla rullet inn oppkjørselen. Kombinasjonen av grønn/turkise lakk, og grått interiør var heller ikke utpreget feminint.

Tok sjansen og kjøpte bilen

Med fare for å fornærme min svigerfamilie, satt jeg flere netter og kikket på mobile.de etter drømmebilen hennes. Hun har pratet om Fiat 500 lenge, og til slutt fant jeg en i tjukkeste (gamle) Øst -Tyskland, nær grensen til Tsjekkia.

Jeg kan for så vidt skjønne at en bil med perleeffekt-lakk og rød kalesje ikke var det heteste salgsobjektet på disse breddegrader, men bilen var en demobil som Fiat-forhandlerne "måtte" ta inn, og som ingen midt ute på landsbygda var interessert i.

Lang historie kort: Jeg tok sjansen på at denne slo an, kjøpte bilen, og selger stengte like godt butikken for å kjøre til Kiel med Fiaten på lasteplanet på firmaets lastebil! Han synes det var så moro at bilen skulle helt til Norge, og etter å ha drevet som bilforhandler i 40 år hadde han faktisk aldri eksportert en bil før.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om bruktimport

Morgenstemning av Grieg

I ettertid har vi fått lange mailer med "reisebrev" og feriebilder fra familiens tur til Norge i 1996, og han har allerede varslet ankomst til Norge neste år :) Jeg skjønte at han syntes dette salget var litt utenom det vanlige, og før avreise fikk jeg mail hvor han sa at han hadde satt inn en minnepenn med sin favorittmusikk som kunne spilles av via lydanlegget.

Da jeg startet opp bilen for første gang, begynte musikken å spille, og der satt jeg og hørte på Morgenstemmning av Grieg!

Jeg hadde aldri trodd min samboer skulle bli så glad i en bil. Nå setter hun seg i bilen kun for å ta seg en biltur, noe som aldri har skjedd før. Sønnen vår på snart to år er også helt fra seg over denne bilen. Han roper av glede når han ser den, og har allerede lært seg å åpne taket ved hjelp av fjernkontrollen.

Her kan du lese om en ubåt som styres med fjernkontroll:

Postkort fra Dolomittene

Jeg har fått en samboer som nå gleder seg til å sette seg i bilen, det tviler jeg på hadde skjedd med den slitne Corolla'n! Som bonus har vi også fått vårt første øst-tyske vennskap. Alt dette på grunn av en liten bil hvor vi må slå ned setene for å få plass til en paraplytrille, og ha kalesjen nede for å få inn barnesetet!

Hva har så dette med gratis vinterdekk å gjøre? Vel – dere var ute etter en god historie, og jeg klarte ikke å forhandle meg til å få med vinterdekk :)

Håper hun vinner dekkene!

PS! I dag dukket det faktisk opp et postkort i postkassa fra Dolomittene. Jeg trodde egentlig ikke folk sendte postkort lenger, og ble veldig overrasket når jeg skjønte hvem det var fra: (fritt oversatt fra tysk): "Vi har kjørt vår Fiat Bravo fra Muhlsdorf og er på fottur i Dolomittene! Håper det går bra med Fiat'n i Norge! Hilsen Guntram og Annerose"

Les mer om bilen: Fiats nye sjarmtroll.

Liten og absolutt ikke spesielt praktisk - men ungene elsker den! (Foto: Privat.)
Liten og absolutt ikke spesielt praktisk - men ungene elsker den! (Foto: Privat.)

Bli med du også:

Har du Norges mest slitte vinterhjul i garasjen/kjelleren? Endte vinteren i fjor med at du punkterte på alle fire hjul? Har du hatt så mange andre påkostninger på bilen din at det siste du har råd til nå er nye dekk? Eller har du kanskje en helt annen – og enda bedre – grunn?

Da må du fortelle det til oss! E-post-adressen er redaksjonen@broom.no. Legg gjerne også et bilde som illustrasjon, hvis du har det.

Førstepremie:

16” Nokian/Michelin pigg/piggfritt pakke med Mega Wheels Rotera alufelger

MEGA-Rotera-20100514-0023-(
MEGA-Rotera-20100514-0023-(

205/55R16, følgende alternativ på dekkmønster:

Michelin X-Ice XI2 piggfritt, Michelin X-Ice North 2 pigg,

Nokian Hakkapeliitta R piggfritt, Nokian Hakkapeliitta 7 pigg

Michelin og Nokian er alltid blant testvinnerne, og leverer noen av de ypperste vinterdekkene som finnes på markedet.

Andre- og tredjepremie:

15 eller 16“ dekk og felgpakke fra Marshal (15” piggfritt er Nexen Winguard Ice alternativet), levert med Mega Wheels Rotera felger

KW31_30_MARSHAL-(Medium)
KW31_30_MARSHAL-(Medium)

195/65R15 pigg eller piggfritt, eller 205/55R16 pigg eller piggfritt.

Marshal er dattermerket til Kuhmo, produsert i Sør-Korea.

Adressen for å være med er altså redaksjonen@broom.no.

Super_dekk_LOGO_t
Super_dekk_LOGO_t

På superdekk.no kan du se hvordan felgene vil se ut på din bil, i felgkonfiguratoren.

Du kan også lese mer om de ulike dekkene.

Skriv inn til oss så fort som mulig – lykke til!