PS Cima side (Foto: Privat)
PS Cima side (Foto: Privat)

Denne har du neppe sett før

Sjelden super-luksus til under 100 000,-. Det er bare èn hake...

Lei av A8, S-klasse og 7-serie? Og synes Lexus LS også blir altfor alminnelig? Da bør du kanskje se litt nærmere på denne. Japan Sportsbil Import selger en av de mest spesielle bilene som ligger ute på finn.no akkurat nå - nemlig en diger Nissan-sedan som aldri har vært solgt i Europa.

Det vil si: Den har aldri vært solgt ny i Europa. Men hvis du tar turen til Haugesund, kan du altså kjøpe et brukt eksemplar av arten. Nærmere bestemt en 1997-modell Cima V8 Grand Touring.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Dette må selvfølgelig undersøkes nærmere, så vi tar en telefon til Kjetil i Japan Sportsbil Import.

Ypperste av japansk luksus

- Hei hei, broom.no her. Er det det japanske ambassadøren som har glemt å ta med seg bilen tilbake da han gikk av med pensjon?

- He, he. Nei, denne er det vi som har importert inn fra Japan. Er den ikke lekker? Dette er det ypperste av japansk luksus, en virkelig unik bil!

LES OGSÅ: Lexus-limousine til 150 000,-

Falt pladask

PS-Cima-front (Foto: Privat)
PS-Cima-front (Foto: Privat)

- Men da må jeg spørre: Hvorfor henter man inn en sånn bil fra Japan?

- Det er egentlig litt tilfeldig. Vi er et bittelite firma som har spesialisert oss på Nissan-import fra Japan og har hentet flere hundre 200 SX etter hvert. Den bilen har jo blitt et vanlig syn på norske veier.

- Og da er det jo litt morsomt å ta inn litt andre modeller også. Jeg falt pladask for denne. Riktig farge og riktig versjon, en Grand Touring med massevis av utstyr. Dermed havnet den på båten til Norge - og nå står den her i Haugesund, forteller en entusiastisk Kjetil.

Dette er en annen kul Nissan: Sportsbil til halv pris

280 hestekrefter

- Fortell litt om bilen!

- Jo, dette er Nissans flaggskip i hjemmemarkedet.

PS-cima-baksete (Foto: Privat)
PS-cima-baksete (Foto: Privat)

Nesten fem meter fullstappet med luksus. Under panseret er det en V8-er på 4130 ccm og 280 hestekrefter. Så den går ganske bra, kan du si!

- Den ser nesten helt ubrukt ut, både innvendig og utvendig.

Nydelig interiør og det meste du kan tenke deg av utstyr. Jeg har kjørt den litt, har blant annet vært på bilutstilling i Danmark med den og bilen er nydelig å kjøre.

Enkel å registrere?

- Prisen på 72 500 kroner er det jo ikke noe å si på - men det blir dyrere hvis du skal ha den på skilter?

- Ja, det er riktig. Den er ferdig momset, men det er ikke betalt avgift. Til sammen vil den havne på rundt 250 000 etter at Staten har fått sitt.

- Men det er vel ikke heeelt enkelt å få registrert denne bilen?

- Det må gjøres på såkalt Motorhistorisk grunnlag og jeg mener det er realistisk å få til. Det krever litt jobb, men bør absolutt ikke være umulig. Vi har akkurat fått registrert en 1988 Silvia S1300 cabriolet på denne måten, forteller selgeren.

Mye cab-motor for penga - les mer her

Voksen entusiast

- Hvem tror du kommer og kjøper den?

- Jeg må innrømme at jeg håper mest på en voksen Nissan-entusiast! Det hadde vært moro hvis den kom til noen som virkelig forstår hva dette er og tar godt vare på bilen. Ellers vil den selvfølgelig egne seg godt som en showbil med høy blingfaktor.

- Eller kanskje en kompisgjeng som vil komme på Gatebil med noe ingen andre har. For det kan jeg garantere at denne bilen virkelig er, avslutter Kjetil.

Luksusbil til sparepris - les mer her

PS-cima-hekk (Foto: Privat)
PS-cima-hekk (Foto: Privat)