Denne gjorde det knallbra i januar

En tøff Peugeot er blant salgsvinnerne. Her får du topp 20 i januar.

3008 vinter
3008 vinter

VW Golf fortsetter der den slapp i fjor, mens Toyota Prius passerer stallbror Avensis og tar andreplassen. Mest oppsikt vekker likevel bilen som tar fjerdeplassen på salgsstatistikken i januar: Nemlig Peugeot 3008.

Den rykende ferske statistikken fra Opplysningsrådet For Veitrafikken (OFV) viser at Peugeots nykommer har fått en veldig god start. 336 registrerte 3008-er gir markedsandel på 3,5 prosent.

- Vi har ikke opplevd maken til pangstart med noen modell siden Peugeot 307 ble lansert i 2001, sier Frank Vatne som er PR- og informasjonssjef i Peugeot Norge.

Rekordøkning i salget i januar - les mer her

Bred appell

- Hva er forklaringen på det?

- Det er flere grunner. 3008 er en bil med veldig bred appell. Den passer for de som vil ha en litt høy sittestilling. Den passer fint for barnefamilier, den er kul nok til å treffe de unge og urbane og den gir deg liksom litt SUV-følelse, selv om det er en crossover, forteller en entusiastisk Vatne.

Her kan du se Jan Erik teste 3008 i Kroatia

- Hvilken utgave selger dere mest av?

- Den store volummodellen er 109-hesters 1,6-liter HDI-dieselmotor, og i Premium-pack. Da får du en godt utstyrt bil, med blant annet panorama-glasstak, avstandsmåler og head-up display i frontruta, forteller Frank Vatne.

Gammel traver

Ser vi litt lenger nedover på lista, faller biler som VW Passat, Ford Mondeo og Volvo V70 kraftig tilbake i forhold til fjoråret. I stedet ser vi at småbilene VW Polo og Ford Fiesta begge er inne på topp 10.

Der er også Toyota Urban Cruiser, en bil som så langt ikke har tatt nybilkjøperne med storm. Med nye og svært avgiftsgunstige motorer kjører en gammel traver seg helt opp på sjuendeplass. Her finner vi nemlig Volvo V50 med salg på 302 biler og en markedsandel på 3,1 prosent.

Les testen av V50 - klikk her:

Her er topp 20 bilmodeller i januar:

tabell-modeller
tabell-modeller

Alle tall er basert på statistikk fra Opplysningsrådet For Veitrafikken (OFV)