Denne gjør deg litt uovervinnelig

En av de barskeste SUV-ene på markedet

Nissan
Patrol var en stor slager her hjemme. Prisene i bruktmarkedet er hyggelige.
Nissan Patrol var en stor slager her hjemme. Prisene i bruktmarkedet er hyggelige.

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Angående Nissan Patrol. Vi har i dag en Nissan X-Trail som snart må skiftes ut. I den forbindelse har vi sett nyere brukt SUV fra klassen over.

En av dem vi har mest sans for er Nissan Patrol, fire-fem år gammel. Synes du det er et godt kjøp? Vi kjører mye med hestehenger og trenger stor og romslig bil.

Mvh. Arvid. 

Benny Svarer: 

 

Heisann!

Nissan Patrol er helt klart en interessant bil. Den var en stor slager her hjemme fra 80-tallet og utover. Men de siste årene virker det som om den har kommet litt i skyggen av Nissan Pathfinder - som langt på vei gjør samme jobben for en billigere penge.

Patrol har også blitt frakjørt av konkurrenter som Mitsubishi Pajero og ikke minst Toyota Landcruiser, som er de to nærmeste konkurrentene.

Gode biler

Det betyr ikke at Patrol er noen dårlig bil, men at det kan være vanskeligere å finne biler. Sjette generasjon av Patrol som kom i 2010 tas ikke inn til Norge i det hele tatt.

De nyeste bilene som er til salgs i Norge er fra rundt 2006, mens hovedtyngden er fra 2000/2001. Det er den modellen som internt heter Y61 eller GU/GR.

Vi snakker altså om aldrende biler. Ofte med høy kilometerstand. Og selv om bilene i utgangspunktet er både svært gode og solide, bør de sjekkes nøye før kjøp.

Bruktbil: SUV til 200.000 kroner - sjekk disse!

Vibrerer ...

Vibrasjoner i forstillingen er en gjenganger som er vanskelig å få helt bukt ned. Nissan kom til og med et tyngre ratt for at det ikke skulle kjennes så godt (!).

Det holder altså IKKE å bare avbalansere hjulene.Det vil igjen si at alt av foringer, ledd etc. må sjekkes nøye. Dekk, bremser og hjuloppheng er også obligatoriske sjekkpunkter.

Drivverket bør også sjekkes litt nøye. Som alltid er service og eierhistorikk viktig og en fersk EU-kontroll er heller aldri feil. Som sagt dette er gode, tøffe og solide biler, så jeg er absolutt ikke redd for å anbefale kjøp. Noen særlig bedre bil å trekke hestehenger med finner du nok neppe...

Lykke til!

 

Stort arkiv.


Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Den ene er mye tryggere enn den andre