Denne giganten var i studio

Petter Solberg er gjest i Broom Live i kveld klokka 20.00. Og han tar for sikkerhets skyld med seg denne - den råeste traileren i Rally-VM!

petter lastebil
petter lastebil

- Vi driver jo med bilsport, men den kanskje viktigste bilen i teamet er ikke rallybilen, men vår Scania R430, sier Tone Nesheim Tonerud - som er presseansvarlig i Petter Solberg World Rally Team.

- Uten den hadde det vært umulig å få gjennomført noe rally. Det er her vi har hovedkvarteret for hele VM-satsingen.

Heftig dekorert

Petter Solberg er sponset av et transportfirma. Det er sånn sett ikke helt unaturlig at det er gjort litt ekstra stas på trekkvogn og henger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hele traileren får plass i Broom-garasjen! (Foto: Ole Martin Lundefaret)
Hele traileren får plass i Broom-garasjen! (Foto: Ole Martin Lundefaret)

- Den er jo selvfølgelig dekorert like heftig som rallybilen, og det gjelder både bil og tralle. Det er jo litt tøft, for det er faktisk det kuleste vogntoget i hele WRC-sirkuset, fortsetter Tone.

Egen boenhet

- Kan du fortelle litt om hva vi finner i hengeren?

- Der har vi selvfølgelig plass til rallybilen, i tillegg til den er det en rallybil til som brukes på gjennomkjøring. Så er det et stort delelager. Vi frakter med oss alt av telt og utstyr for å rigge opp serviceplassen.

Så er det en boenhet. Den inneholder soverom, i tillegg er det stue, et velutstyrt kjøkken og dusj. Også er det et kontor der både jeg og Pernilla (Solberg) jobber. Så lastebilen er sentrum for det meste som skjer i Petter Solberg World Rally Team.

Kommer ryggende inn

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her er kjøkkenet til Petter. (Foto: Ole Martin Lundefaret)
Her er kjøkkenet til Petter. (Foto: Ole Martin Lundefaret)

- Så hvis vi sier at Scaniaen kanskje er den viktigste bilen i teamet - er trailersjåføren også den viktigste sjåføren i teamet?

- Det er klart, at det hadde ikke blitt så mye "Petter Solberg World Rally Team" uten Petter, men det hadde ikke blitt så mye rallykjøring uten noen til å kjøre lastebilen heller. Så de stiller i hvert fall likt, smiler Tone.

Den gigantiske traileren kommer ryggende inn i Broom-studioet i kveld. Og hvis ikke kameramennene og -kvinnene våre vikler seg inn i kabler og ledninger, skal du få se trailerne både innenfra og utenfra.

Gikk du glipp av første Broom-sending? Her kan du se alle høydepunktene:


Lett og trives, og utrolig stor plass! (Foto: Ole Martin Lundefaret)
Lett og trives, og utrolig stor plass! (Foto: Ole Martin Lundefaret)