Denne finnes det bare én av i verden

Og ikke er den spesielt dyr heller...

Denne unike Oldsmobilen selges nå på ebay, og prisen er langt fra avskrekkende.
Denne unike Oldsmobilen selges nå på ebay, og prisen er langt fra avskrekkende.

Mange bilentusiaster drømmer om å eie en konseptbil. Da vil man få en unik spesiallaget bil, som det sannsynligvis kun finnes ett eksemplar av. Men konseptbiler er sjelden til salgs. Etter å ha gjort sine runder på ulike bilutstillinger, ender de som regel opp på et museum, eller i hendene på noen heldige samlere.

Det er i hvert fall veldig sjelden at de dukker opp til salgs på ebay, men det er tilfellet akkurat nå. For i skrivende stund kan du nemlig legge inn bud på en 2000 Oldsmobile Intrigue OSV konseptbil på ebay. Kjøp-nå prisen er på tilsynelatende ganske så rimelige 21.500 dollar, altså rundt 175.000 kroner. Det må sies å være en kurant pris for en bil som det bare finnes én av i verden.

Interiøret er lyst og behagelig, med spesialinnfelte oransje felt i seter og på rattet.
Interiøret er lyst og behagelig, med spesialinnfelte oransje felt i seter og på rattet.

784 km på telleren

Bilen er i flott tilstand, og har kun 490 miles på telleren (784 km), en kjørelengde som har kommet ved kjøring til bilutstillinger og events. Etter å ha blitt vist rundt på ulike utstillinger i 2000 og 2001, havnet bilen på GM Heritage Museum, før den ble kjøpt av dagens eier før GM gikk konkurs i 2009.

Dette er kul men skummel bruktbil

Detaljer som sideskjørt, spoilere og felger er spesiallaget for bilen.
Detaljer som sideskjørt, spoilere og felger er spesiallaget for bilen.

Karosseriet ble custombygget av GM, og har spesiallaget front og bakspoiler, og en «ground effect package» med sideskjørt. Brembo-bremser foran, Koni coilovers, Recaroseter og 19-toms customfelger er også på plass. Men det mest interessante med bilen er kanskje under panseret.

Unik motor

Der finner man nemlig en kompressormatet LX5 «Shortstar» twin-cam 24-ventilers V6-motor på 260 hk (selger opplyser 315 hk), som er matet til en 4-trinns automat. Et fabrikkinstallert Borla eksosanlegg sørger for godlyd. «Shortstar» motoren var basert på L47 Aurora V8-motoren, som igjen var basert på Cadillacs Northstar V8-motor, som forklarer navnet «Shortstar».

Ser du hva denne bilen har verdensrekord i?

Oldsmobile Intrigue ble produsert fra 1998 til 2002, og Shortstar-motoren hadde originalt ikke kompressor, og dermed bare 215 hk. Således får man her en helt unik motor som det ikke finnes maken til, i et karosseri som det heller ikke finnes maken til. Nå kan man kanskje klage og si at bilen ser ganske så normal ut til å være en konseptbil, men det har to åpenbare fordeler.

For det første kan denne bilen faktisk kjøres. Nei, du får aldri skilter på den, men du kan om ikke annet flytte den fram og tilbake på gårdsplassen din. Dessuten medfører bilens «normalitet» at prisen er såpass lav som den er.

Så her er det bare å melde seg på budrunden, hvor ofte får du mulighet til å kjøpe en konseptbil som det bare finnes én av i verden?

Nå stuper diesel-salget