Denne filmkjendisen kan du kjøpe for 30 lapper!

- Innerst på en låve og under et lag med støv står den... Les mer:

Innerst på låven står en gammel filmhelt (Foto: Sverre Galum)
Innerst på låven står en gammel filmhelt (Foto: Sverre Galum)

- Og den trenger litt omsorg og kjærlighet, sier Sverre Galgum når Broom.no ringer for å høre hvordan det står til med den gamle filmhelten som han annonserer på finn.no

- Så dette er et skikkelig prosjekt, hvor det må påregnes mye jobb, det altså?

Trenger litt omsorg

- Nei, nei nå misforstår du! Det er slett ikke så ille skjønner du. Den starter med en gang og går som ei klokke. Men du vet den har ikke vært i bruk på en stund, så det er sånn sett mer et generelt ettersyn jeg mener med omsorg og kjærlighet, forteller den hygglige selgeren videre.

- Så det er ikke masse rust på den?

- Nei det er ikke, noe finnes i gulvet, og litt nederst på en dør og på den ene skjermen kommer det også litt, men ikke noen alvorlige greier så vidt jeg vurderer det.

- Nå er har jeg tatt den ut av låven også og fått vasket den, forteller han videre.

For å se hele annonsen, klikk her:


Filmhelt

- Men hvordan endte du opp med denne bilen fra filmen ” Salmer fra kjøkkenet” hvor den også hadde hovedrollen - i alle fall blant bilene?


Scene fra filmen: Salmer fra Kjøkkenet
Scene fra filmen: Salmer fra Kjøkkenet


- Tjaaa, si det? Vet nesten ikke jeg altså. Det var vel egentlig eksen min som litt tilfeldig kom over den, og vi slo til – litt på impuls. Tanken var å sette den i skikkelig god stand. Men tiden strekker ikke til.

- Jeg har alltid vært svak for klassikere forteller, Sverre videre. Det er noe med lyden fra den gamle B16-motoren og tre-trinnsgirkassa. Den trives best i rundt 70 km/t på svingete landevei, forteller han.

- For ikke å snakke om den delte frontruta som forsvant på Volvo PV544, som kom midt i 1957. Også baklampene da – utrolig vakre. Vet du forresten at i Sverige så kalles de for jomfrubryst?

- Ja, ja. Så klart! Har nemlig hatt en 1957 modell PV 444, jeg. Solgt for mange år siden riktignok, men jeg skjønner godt hva du snakker om, her! Denne har jo det gamle dashbordet også!

Dashbord (Foto: Sverre Galgum)
Dashbord (Foto: Sverre Galgum)

- Jasså! Kult! Men jeg har noe annet morsomt også!

Har en klassiker til

-Nå blir jeg nysgjerrig. Hva da?

- En Honda 1971 modell Honda 750 Four – motorsykkel! Det er også en klassiker!

- Å dæven! En slik hadde jeg plakat av på rommet mitt når jeg var liten. Kjenner jeg blir litt missunnelig på deg nå altså...

- Så pengene jeg får for PV-en skal gå til å strekke opp motorsykkelen litt, avslutter Sverre som bor rett sør for Hamar.

Åpen for bud

Og her kan du slå to fluer i en smekk. For det første du kan skaffe deg en skikklig Volvo-klassiker, og derigjennom bidrar du til at Sverre får en annen klassiker på veien - nemlig 750`n sin.

Prisen er satt til 30 lapper, men så vidt jeg forstår er det rom for forhandlinger på prisen.

Les også: Den ukjente Volvoen

motor
motor